Hermes-DVS verliest, maar blijft eerste

• Redactie
  • 14-04-2024

VOETBAL - Hermes-DVS leed gisteren zijn tweede verlies in de competitie. In de Vierde Klasse E werd thuis tegen RVV Blijdorp met 1-3 afgetroefd. De lichtblauwhemden blijven wel eerste.

Toch kwam Hermes-DVS 'gewoon' voor tegen de middenmoter, uit een penalty al kort na het begin van de wedstrijd. Bij rust stond het 1-1, na rust wisten de Rotterdammers nog twee keer te scoren.

De Schiedammers mogen hun handen dichtknijpen tot RKSV Zestienhoven thuis niet verder kwam dan 1-1 tegen Rotterdam United. Zodoende houdt Hermes-DVS een punt voorsprong op Zestienhoven, met nog drie wedstrijden te gaan.

PPSC heeft in dezelfde competitie de smaak te pakken. Voor de vierde keer op rij van de ploeg van Thurlede. Uit in Rotterdam-IJsselmonde tegen IJVV De Zwervers werd het 2-4. Via 0-1, 1-1 en 1-2 stond het 2-2 bij rust. Diep in de tweede helft vonden de Schiedammers nog twee keer het net. PPSC staat ondertussen vijfde.

HBSS won ook, van het laaggeplaatste Vitesse Delft. HBSS scoorde al snel na de aftrap, en eer er tien minuten op de klok stonden, was het 0-2. Voor rust scoorden de Delftenaren nog tegen, en na rust maakten zij de gelijkmaker. Uit een penalty maakte HBSS twintig minuten voor tijd de winnende 2-3. HBSS staat nu zevende.

Excelsior'20 zakt verder weg in de Derde Klasse D. In Oostvoorne verloren de zwart-witten met 2-1. Kort voor rust kwamen de Schiedammer nog met 0-1 voor, na rust scoorde de thuisploeg twee keer. Op de ranglijst werd Excelsior'20 gepasseerd door Victoria'04 en Rhoon en staat nu vierde.

Die laatste ploeg won thuis met 2-0 van Kethel Spaland. De rood-blauwen staan nu tiende, want werden gepasseerd door OVV. HVC'10 lijkt de titel niet meer te kunnen ontlopen.

SVV verloor in de Vijfde Klasse A tegen het eveneens laaggeplaatste DVC met 1-0 en staat een na laatste.