Categorieën

Service

Verkiezing Beste hond van Nederland 2023

Verkiezing Beste hond van Nederland 2023
Nieuws

Verkiezing Beste hond van Nederland 2023

  • Redactie
  • 21-02-2024
  • Nieuws
Verkiezing Beste hond van Nederland 2023


SCHIEDAM - Zaterdag wordt in de Margriethal de Hond van het Jaar 2023 gekozen.

De 'Hond van het Jaar Show' is uitgegroeid tot een belangrijke ontmoetingsplaats voor 'de crème de la crème' van de rashonden uit Nederland. Deze honden tonen zich die dag aan de keurmeesters en aan het publiek.

Niet iedereen kan zijn of haar hond bij organisator Raad van Beheer (op Kynologisch Gebied in Nederland) inschrijven voor de verkiezing: de hond heeft zich gekwalificeerd door het hele voorgaande jaar op shows goed te presteren. In de Margriethal komen de 'beste honden van het afgelopen jaar' bij elkaar. Alleen rashonden in Nederlands bezit en ingeschreven in het Nederlands Hondenstamboek van de landelijke rashondenkoepelorganisatie kunnen deelnemen. 

De Hond van het Jaar Show onderscheidt zich ook door de wijze waarop de honden aan het publiek worden getoond. De organisator: "Het is traditie dat de eigenaren zich feestelijk kleden voor deze show en de honden perfect worden voorgebracht." Tijdens de show doen veel combinaties (hond & baasje) mee met een bijzondere band. "Je kunt zien dat ze er samen hard voor gewerkt hebben. En niet onbelangrijk: een hond die zich onder deze bijzondere omstandigheden goed kan presenteren, geeft niet alleen zijn fraaie uiterlijk weer, maar ook zijn/haar stabiele karakter, gezondheid en vitaliteit."