Categorieën

Service

Jardi van der Lee tekent profcontract

Jardi van der Lee tekent profcontract
Sport

Jardi van der Lee tekent profcontract

  • Redactie
  • 07-08-2023
  • Sport
Jardi van der Lee tekent profcontract

Van der Lee wint in Simpelveld


WIELRENNEN -  Schiedam wordt nog een echte wielerstad; Jardi van der Lee is de volgende beroepsrenner die zich Schiedammer noemt. De 21-jarige renner tekende een profcontract bij EF Education-EasyPost.

Dat Amerikaanse team onderkende de kwaliteiten van Van der Lee. Metingen van zijn vermogen op de fiets maakten indruk op de profploeg, met onder meer Alberto Bettiol, Ben Heal, Hugh Carthy, Neilson Powless en ook de Nederlanders Julius en Marijn van den Berg (geen familie) op de loonlijst.

“Jardi verschroeide zo ongeveer onze ergometer in het testcentrum", vertelt ploegbaas Jonathan Vaughters in een kennisgeving. "Hij fietste heel erg goed als een junior, maar moest toen stoppen om de kost te verdienen. We denken dat we met hem het risico van een contract wel kunnen lopen, ook al fietst Jardi nu nog niet bij een ontwikkelingsteam of een Continentaal team."

De Schiedamse wielrenner kwam tot dusver uit voor het clubteam Willebrord Wil Vooruit. Hij won in mei de Omloop van Simpelveld (zie dit artikel).

Jos van Emden, Luke Verburg en Casper van Uden gingen hem recent voor als Schiedammers die professioneel wielrenner werden.