Categorieën

Service

Kethel Spaland: trainingsmateriaal van Grote Clubactie

Kethel Spaland: trainingsmateriaal van Grote Clubactie
Sport

Kethel Spaland: trainingsmateriaal van Grote Clubactie

  • Redactie
  • 22-12-2015
  • Sport
Kethel Spaland: trainingsmateriaal van Grote Clubactie
BERKEL / SCHIEDAM - Kethel Spaland heeft goed gescoord in de Grote Clubactie. De voetbalvereniging verdient € 2964,24 uit de deelname aan de actie.

In de Grote Clubactie verkopen leden en deelnemers van verenigingen loten. De loterij wordt landelijk opgezet, zodat een grote hoofdprijs mogelijk is, in dit geval een van honderdduizend euro. Tachtig procent van de opbrengst van de verkochte loten komt ten goede aan de club die de tickets verkocht.

Afgelopen week werden in een Intersportwinkel in Berkel en Rodenrijs de cheques van de Grote Clubactie aan de deelnemende verenigingen in de regio uitgereikt.Namens Kethel Spaland nam jeugdvoorzitter Marco Konter de cheque in ontvangst, met daarop dus het fraaie bedrag van € 2964,24. De Schiedamse club scoorde daarmee onder de beste verenigingen, op de avond in Berkel.

Het was voor het eerst in jaren dat Kethel Spaland weer meedeed. Konter is vooral enkele jeugdspelers dankbaar die veel loten verkochten. "Bijvoorbeeld Kees Keller uit onze E2, die zelfs 145 loten verkocht!" De totale opbrengst van de actie wordt gestoken in de aanschaf van trainingsmateriaal voor alle jeugdteams. "Volgend jaar gaan we natuurlijk weer meedoen aan deze mooie actie", aldus Konter. En hij laat ook nog weten: "Alle kopers die gebruik hebben gemaakt van de mogelijkheid tot automatische incasso, vinden hun lotnummers op hun bankafschrift."

De hoofdprijs van € 100.000,- is al vergeven. Die werd gewonnen door een inwoner van het Overijsselse Hengelo, die graag anoniem wil blijven. Het lot werd verkocht door een lid van Turncentrum Twente.