Categorieën

Service

Bezoekersrecord voor Kusama-tentoonstelling

Bezoekersrecord voor Kusama-tentoonstelling
Uit

Bezoekersrecord voor Kusama-tentoonstelling

  • Redactie
  • 18-02-2024
  • Uit


SCHIEDAM - We raakten aan de praat op de Lange Haven. Het was even rommelen om een werkende parkeermeter te vinden voor het Belgische stel. Maar al snel ging het over de politiek - 'gaat Nederland het Belgische formatierecord breken?' - over de oorlog in Oekraïne en over de reden van hun bezoek aan Schiedam ('nog wel even daar in de Korenbeurs gaan kijken hoor').

"We waren vanmorgen in museum Voorlinden, voor Anselm Kiefer", vertelde zij. "En hier waren we net voor Kusama - we zagen haar al lang geleden in Parijs", zegt hij. "En dan zijn we vanavond in Den Haag, daar kennen we mensen, om morgen naar de Kunsthal te gaan, voor Ai Weiwei" - zij weer.

En zo kwamen er velen, de afgelopen maanden naar het Stedelijk Museum op de Hoogstraat. Het Belgische stel was bijna de veertigduizendste, want die werd afgelopen week door het museum ook in de bloemen gezet. Ook een Belgische trouwens. Nog nooit trok een tentoonstelling in het stedelijk zo veel bezoekers. ‘CoBrA. De Kleur van Vrijheid’, kwam in 2003 tot in totaal 40.000 bezoekers - Kusama gaat daar flink overheen, want 'Yayoi Kusama. De Nederlandse Jaren 1965-1970' is nog tot 17 maart (want verlengd) te zien.