Categorieën

Service

Langs de Schie

Langs de Schie
Wonen

Langs de Schie

  • Ingezonden
  • 26-03-2024
  • Wonen
Langs de Schie


INGEZONDEN - Bewoners van het Dirkzwagerproject langs de Schie voelen zich al steeds meer thuis op hun nieuwe woonplek. Ook omdat ze actie ondernemen om hun huis en kade ook een beetje van henzelf te maken. Zij vertellen er zelf over.

"Het Dirkzwager-eiland krijgt steeds meer vorm. Dit voormalige stukje niemandsland had een gedoogbeleid voor wat betreft parkeren. Onlangs heeft de brandweer met Handhaving een ronde gedaan over het eiland, waarbij de bluswagen meerdere keren geen doorgang had door foutgeparkeerde auto’s. Alle omwonenden hebben onlangs een brief gekregen dat er alleen nog geparkeerd mag worden in de parkeervakken en dat er vanaf 25 maart boetes uitgedeeld gaan worden voor auto’s die buiten de parkeervakken geparkeerd staan. 

De huidige bestrating zal pas over enkele jaren aangepast gaan worden, als de wijk helemaal klaar is. Om de kade aan de Schie op te fleuren voor bewoners, wandelaars en watersporters hebben de bewoners met dank aan het wijkbudget van de gemeente Schiedam bloembakken geplaatst met blijvend groen. In de zomer zullen hier mooie pluimen in groeien. Het siert niet alleen de kade, maar hierbij is het ook duidelijk voor auto’s dat hier niet geparkeerd mag worden."