Categorieën

Service

Marceline de Waard presenteert nieuwste roman

Marceline de Waard presenteert nieuwste roman
Nieuws

Marceline de Waard presenteert nieuwste roman

  • Advertorial
  • 26-09-2023
  • Nieuws
Marceline de Waard presenteert nieuwste roman

SCHIEDAM - De Schiedamse schrijver Marceline de Waard lanceert zondag 1 oktober om twee uur haar nieuwe boek ‘Nevels’. De boeklancering vindt plaats in Jeneverie ’t Spul aan de Hoogstraat 92 in samenwerking met het Schiedams Boekhuis.

Deze keer geen feelgood of verhalenbundel. Marceline de Waard vond het tijd voor een verhaal met meer diepgang. Gelukkig voor haar trouwe lezers is haar aangename schrijfstem nog steeds aanwezig, laat ze de omgeving waar het verhaal zich afspeelt subtiel van invloed zijn. Kortom, de nodige uren genieten en je in nevelen laten hullen.

Fay groeide op in een landhuis op het Drentse platteland, waar de nevels zich hechten aan het veen. In de Randstad bouwde zij daarna een ogenschijnlijk perfect leven op met haar grote liefde Frank. Dit komt onder druk als ze na een ongeval van haar moeder besluit tijdelijk bij haar in te trekken. Tot ongenoegen van Frank. Een oude schoolvriend van Fay komt ook terug naar het dorp. Hij is op zoek naar de raadsels uit zijn jeugd. Zijn vragen en aanwezigheid confronteren Fay met haar meisjesdromen. En wat probeert haar moeder haar tussen de nevelsprookjes door nu eigenlijk te vertellen? Terwijl het perfecte leven van Fay langzaam uit elkaar valt, trekken de nevels van het verleden op. Een geheim wordt ontrafeld.

Marceline de Waard is met twee romans en drie verhalenbundels niet meer weg te denken uit de wereld van vrouwenfictie. Feelgood met een twist. Haar hoofdpersonen zijn sterke vrouwen die het niet altijd even gemakkelijk hebben en als het erop aankomt, het heft in eigen handen nemen. Met de roman Nevels zet Marceline een volgende stap in haar schrijverscarrière. Helder proza dat het onderliggende verhaal subtiel uitlicht.

Het Schiedams Boekhuis

Hoogstraat 106, Schiedam

Meer over Het Schiedams Boekhuis →