Categorieën

Service

Nexus deelt punten met Nio

Nexus deelt punten met Nio
Sport

Nexus deelt punten met Nio

  • Redactie/Nexus
  • 25-09-2023
  • Sport
Nexus deelt punten met Nio

Daphne Poot wordt foutief afgestopt, met een strafworp tot gevolg; foto: Nexus


KORFBAL - Afgelopen zaterdag stond voor Nexus de thuiswedstrijd tegen het bekende NIO op het programma. Gezien de eerdere ontmoetingen tussen de beide teams was Nexus wellicht de favoriet te noemen, maar al snel bleek dat dit geen garantie voor succes was. 

Het begin van de wedstrijd verliep stroef voor beide teams, zoekende naar de eerste goal. Dankzij een korte kans van Suthes Balasooriyan opende Nexus de score, na pas vijf minuten. De weersomstandigheden, in combinatie met een goede verdediging, leiden er toe dat er weinig wordt gescoord. Na twintig minuten spelen staat het ‘slechts’ 2-2. De moeizame eerste helft wordt afgesloten met een score van 5-4 in het voordeel van Nexus, dankzij een lastminute doelpunt van Jochem Schuurman.

Diezelfde Schuurman zorgt er na rust voor dat het gaatje voor het eerst twee doelpunten in het voordeel van Nexus wordt. NIO blijft knap aanhaken en weet het initiatief naar zich toe te trekken, sterker nog: ze pakken de voorsprong en telkens als Nexus weer aanhaakt scoren de Rotterdammers. Met nog dertien minuten op de klok, is het verschil ineens drie in het voordeel van NIO (9-12). Nexus moet alle zeilen bijzetten en doet dat aan de hand van Dante Bernard, maar ook een zeer belangrijke strafworp van de ingevallen Daphne Poot helpt Nexus weer terug in het zadel.

Doelpunten van (wederom) Dante Barnard, Lisa Stouten en Jochem Schuurman kort voor tijd zorgen ineens voor een 15-14 voorsprong. Nu moet NIO in de achtervolging en met een verkregen strafworp slaagt het Rotterdamse team in die missie. Een time-out van coach Bernard haalt niets uit; de eindstand wordt 15-15. 

Voor volgende week staat voor Nexus de thuiswedstrijd tegen ADO op het programma (Sportpark Thurlede, 16.00 uur).