Categorieën

Service

Nexus legt het af tegen ADO, opnieuw

Nexus legt het af tegen ADO, opnieuw
Sport

Nexus legt het af tegen ADO, opnieuw

  • Redactie/Nexus
  • 01-10-2023
  • Sport
Nexus legt het af tegen ADO, opnieuw

Lisa Stouten in actie; foto: Nexus


KORFBAL - Drie weken terug openden ADO en Nexus de competitie in ‘s Gravendeel. Gisteren kreeg Nexus de kans om de verliespartij van toen recht te zetten. Maar dat kwam er niet van: Nexus verloor opnieuw.  

Onder leiding van succescoach Erik Speijer, een oude bekende van Nexus, opende ADO de score. Het zou hierna niet lang duren voordat ook de tweede, derde en vierde goal van afstand gemaakt werd door ADO. Pas na tien minuten wist routinier Dionne van Dijk de openingstreffer van Nexus voor haar rekening te nemen (1-4).

ADO verdedigde de hele eerste helft haar voorsprong met verve en bleef met name van afstand zuiver schieten. Nexus kwam met goals van Jochem Schuurman, Dante Bernard en aanvoerder Juliette van Schie dan nog wel terug tot een gaatje van drie (6-9), maar het lukte de Schiedammers in de eerste helft niet om het gat te dichten. ADO blijft vanuit alle hoeken de goals binnenschieten. Het resultaat is een ruststand van 7-12.

In de tweede helft moet Nexus alle zeilen bijzetten om niet vermalen te worden in de scoringsdrift van ADO. Coach Mario Bernard moest het al doen zonder de routiniers Kim van Dijk en Nick Pak door respectievelijk een enkel- en handblessure, tel daarbij op dat er her en der nog wat lichte blessures zijn, waardoor Nexus niet het 'normale niveau' bereikt. Bernard probeert met de nodige vakwissels de bakens te verzetten.

Met een belangrijke strafworp opent Lisa Stouten de score in de tweede helft (8-12). Alles lijkt dan nog mogelijk, maar Nexus krijgt gelijk het deksel op de neus als ADO het verschil op zes brengt (8-14). Daarna is het stuivertje wisselen, met om en om scores. Nexus blijft knokken, met het inlopen van de achterstand zit er niet meer in. De eindstand wordt uiteindelijk bepaald op een 15-20. 

Met dit verlies wordt het voor Nexus heel lastig, praktisch onmogelijk, om nog aan kop te eindigen dit seizoen. Bernard: “Nexus heeft genoeg kwaliteit in huis om bovenin mee te draaien, dat hebben we in de voorbereiding gezien. Momenteel zijn te veel spelers echter nog niet in vorm en met deze korte competitie ontbeert ons de tijd om nog bovenin mee te draaien.” Volgende week speelt Nexus de belangrijke wedstrijd tegen OZC uit Rotterdam. Bij winst is de ploeg veilig en kan de blik op de aankomende zaalcompetitie.