Categorieën

Service

Nexus pakt laatste strohalm

Nexus pakt laatste strohalm
Sport

Nexus pakt laatste strohalm

  • Redactie/Nexus
  • 11-02-2024
  • Sport
Nexus pakt laatste strohalm

Lisa Stouten in een poging haar opponent af te stoppen; foto: Nexus

KORFBAL - Nexus pakte gisteren de laatste strohalm die het restte in de strijd om handhaving van het Eerste Klasseschap. Tegen Reeuwijk werd gewonnen.

Het was Nexus dat uit de startblokken schoot, met een afstandsschot van Noah Poppelier. Ook voor Reeuwijk gold dat er vandaag gewonnen moest worden om uitzicht op lijfsbehoud te houden, Reeuwijk was dan ook niet van plan om Nexus ruimte te geven. Het eerste kwartier gingen de ploegen gelijk op. Aan beide kanten werden de doelpogingen echter niet verzilverd. Het was Nexus dat als eerste de dynamische aanvallen wist te verzilveren. Nexus liep uit tot een voorsprong van 10-6. Reeuwijk schrok wakker en verkleinde de achterstand tot twee doelpunten. Hierdoor was de ruststand 14-12. 

Na rust lukte het Nexus in eerste instantie niet om de voorsprong te behouden. Reeuwijk wist terug te komen tot 14-14. Nexus zette echter een tandje bij en zo wist Nexus als collectief wederom een vierpunts marge te pakken: 19-15. Met nog tien minuten op de klok deed Reeuwijk nog een poging om zich terug de wedstrijd in te spelen. Dit resulteerde in een stand van 20-18, met nog zes minuten te spelen. Via afstandsschoten van Dionne van Dijk, Yannick van Otterloo, Lisa Stouten, Kim Majoor en Noah Poppelier werd de winst zeker gesteld.

Nexus eindigde de wedstrijd met 26-19, tot volle tevredenheid van coach Mario Bernard: “Een dik verdiende overwinning. We bleven met de regelmaat van de klok scoren en raakten niet in paniek toen Reeuwijk terugkwam. Een echte teamprestatie.” Bernard gunde Yannick van Otterloo een publiekswissel: “Ik ben niet zo van de wissels in de laatste minuut, maar door mijn gele kaart (er mag dan vier minuten niet gewisseld worden, red.) kon het helaas niet eerder.” Een applaus viel Van Otterloo ten deel.

Op zaterdag 2 maart staat de uitwedstrijd tegen VEO uit Voorburg op het programma. Nexus heeft met de winst de laatste plaats verlaten en nadert op de ranglijst Erasmus, dat op een veilige zesde plaats staat, tot op een punt.