Categorieën

Service

Nexus schiet tekort tegen Vriendenschaar

Nexus schiet tekort tegen Vriendenschaar
Sport

Nexus schiet tekort tegen Vriendenschaar

  • Redactie/Nexus
  • 04-02-2024
  • Sport
Nexus schiet tekort tegen Vriendenschaar

Dante Barnard in actie; foto: Nexus


KORFBAL - Gisteren was het erop of eronder voor het eerste team van Nexus. Als de Schiedamse korfballers nog enige kans wilden maken op handhaving in de eerste klasse, dan moesten ze in Bodegraven winnen van Vriendenschaar. Op voorhand was de verwachting dat het een leuke en spannende pot korfbal zou worden tussen deze twee ploegen.

Het eerste kwartier gingen beiden ploegen fel van start en waren ze gelijkwaardig. Met goed aanvalsspel over de dames bij Nexus wisten de bezoekers tot een stand van 6-6 mee te scoren met de thuisploeg. Daarna stokte het aanvalsspel bij Nexus en kwamen zij in de eerste helft nog slechts één keer tot scoren. Vriendenschaar zette een tandje bij, voornamelijk de heren, en door minder goed verdedigen van Nexus liep de thuisploeg uit naar een ruststand van 13-7.

Na rust was het zaak voor Nexus om snel te scoren en weer aansluiting te vinden. Daarvoor werd een tactische wissel doorgevoerd, die moest resulteren in twee gelijkwaardige vakken in aanvallend opzicht. De keuze van trainer Mario Bernard, om Noah Poppelier en Suthes Balasooriyan van vak te wisselen, pakte in eerste instantie goed uit. Nexus kwam terug naar slechts twee doelpunten verschil (15-13). Maar Vriendenschaar liep opnieuw uit naar een verschil van vier doelpunten. Het lukte Nexus daarna niet meer om dichterbij te komen:  22-17 werd de eindstand.

 De kans op handhaving is op papier nog niet volledig verkeken, alleen zal Nexus dan volgende week in een thuiswedstrijd moeten winnen van Reeuwijk. Dat team staat ook op slechts 2 punten. Daarnaast zal Nexus moeten stunten tegen de ploegen uit de top 4. Een heel moeilijke klus, maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit.