Categorieën

Service

Nog een Schiedamse kandidaat voor Tweede Kamer: Zülfikar Güler

Nog een Schiedamse kandidaat voor Tweede Kamer: Zülfikar Güler
Politiek

Nog een Schiedamse kandidaat voor Tweede Kamer: Zülfikar Güler

  • Redactie
  • 13-09-2023
  • Politiek
Nog een Schiedamse kandidaat voor Tweede Kamer: Zülfikar Güler

SCHIEDAM - Opnieuw meldt een Schiedammer dat hij kans maakt om op 22 november in de Tweede Kamer te worden gekozen. Zülfikar Güler (50) is opgenomen onder de kandidaten op de lijst van D66, zoals die gisteren door de partij werd gepresenteerd. 

Het gaat om een conceptkandidatenlijst, zoals die door de Landelijke Verkiezingscommissie van de partij is samengesteld. Dat heeft ook een lijstadvies vastgesteld, met de eerste 46 leden in volgorde, lijsttrekker Rob Jetten op nummer 1. 

De leden moeten zich nu over het lijstadvies uitspreken. Güler hoort niet bij de eerste 46, maar bij ruim veertig leden die ook kandidaat zijn. De Schiedammer, voormalig docent op een instelling voor middelbaar onderwijs en voormalig raadslid in Schiedam, is niet tevreden over die positie, gezien wat hij erover stelt op twitter, nu omgedoopt tot x. D66 haalt in recente peilingen op 22 november naar verwachting rond de tien zetels.

Om zijn kandidatuur te onderstrepen zei Güler dit over zichzelf. "Ik geloof er echt in dat sociale stijging begint met onderwijs, maar zolang kansenongelijkheid niet wordt bestreden zal ongelijkheid in onze samenleving nog altijd voortbestaan." En: "Als kamerlid wil ik mij inzetten voor een inclusieve samenleving voor gelijke kansen voor iedereen. Daarnaast wil ik ook het lerarentekort aanpakken door ook de schoolbesturen mee te nemen in de aanpak tot structurele oplossingen. Ik wil dat elk kind in Nederland fatsoenlijk kan lezen en kan rekenen."

PS. Overigens is er na het terugtrekken van Yesim Candan gisteren een concurrent minder voor Güler.