Categorieën

Service

Ondernemers, kom naar de Kennissessie van Riverboard

Ondernemers, kom naar de Kennissessie van Riverboard
Nieuws

Ondernemers, kom naar de Kennissessie van Riverboard

  • Advertorial
  • 05-11-2022
  • Nieuws
Ondernemers, kom naar de Kennissessie van Riverboard

SCHIEDAM - Personeelstekort - wie heeft er niet mee te maken? Bijna iedereen heeft openstaande vacatures en daarom gaat het er in ‘the war on talent’ hard aan toe. Kostbare kennis en ervaring loopt zo de poort uit en gaat elders aan de slag. Het vervangen en opleiden van personeel kost tijd en geld. En dan hebben we het alleen nog maar over de huidige situatie. Wie heeft er op dit moment tijd om over de toekomst na te denken? In de nabije toekomst ontstaan nieuwe beroepen en banen door technologische ontwikkelingen, maar er zullen ook banen verdwijnen. De ondernemers in de Waterwegregio die hieraan in de Riverboard samenwerken met overheden, onderwijspartijen en maatschappelijke organisaties, zien dat de nood hoog is.

De Riverboard tafels Leven Lang Ontwikkelen (LLO) en de Green Business Club (GBC) organiseren samen met het Rijnmonds Leerwerkakkoord (LWA) een kennissessie over oplossingen voor deze uitdagingen. Hoe werven en behouden we personeel in onze Waterwegregio? Samen met Peter Smit, trekker van het Rijnmonds LWA, laten we je graag zien wat er al tot stand is gebracht. Collega ondernemers uit onze regio praten jullie graag bij over hun lopende initiatieven als oplossing voor deze vraagstukken (waar jij aan mee kunt doen). Concrete oplossingen voor ondernemers op een presenteerblaadje:

Amy Oerlemans (Kloet Onderhoud) over project Sociale Circulariteit 
Dit is een innovatief project dat landelijk aandacht trekt en inmiddels ondersteund wordt door het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Het gaat om een platform dat werkgevers, werknemers en opleidingen met elkaar matcht met gebruik making van Kunstmatige Intelligentie, met een focus op zogenaamde ‘transferable skills ‘binnen én tussen bedrijfstakken. Dit systeem wordt in Scandinavië reeds met succes toegepast en wordt nu gelanceerd in onze regio met een aantal werkgevers die hier koploper in zijn.

Has Kieboom (Lely) over Go Dare
Go Dare werkt al jaren met succes aan het inspireren van de jeugd voor techniek & innovatie. Duurzaamheid & energietransitie zijn inspirerende thema’s voor de jeugd en van cruciaal strategisch belang voor haar oprichters Lely en Gevasol. Om deze redenen experimenteert GoDare met deze thema’s in haar programma’s. Verschillende voorbeeldprojecten voor de leeftijd twaalf tot en met zestien jaar zullen worden besproken.  

Maar we horen natuurlijk vooral graag wat er bij jou speelt.

Wanneer?         Op 24 november om 15.00 uur 
Waar?              Bij Go Dare, op de Lely Campus, Cornelis van der Lelylaan 1 in Maassluis.

Vriendelijk verzoek om je aan te melden door een mail te sturen aan E: [email protected], deelname is gratis, netwerkborrel om 17.00 uur.
We zien uit naar je komst.

Namens alle partners van de Riverboard,
Chris Oerlemans, voorzitter Riverboard
Agnes van Ardenne, voorzitter Tafel Leven Lang Ontwikkelen
Jan-Willem Vogels, Green Business Club Waterweg-Noord

De Maatschappij Departement Waterweg-Noord

p/a Westnieuwland 6, Vlaardingen

Meer over De Maatschappij Departement Waterweg-Noord →