Categorieën

Service

Proef met prikpost in wijkcentrum oost; extra info elders

Proef met prikpost in wijkcentrum oost; extra info elders
Gezond

Proef met prikpost in wijkcentrum oost; extra info elders

  • Redactie
  • 17-07-2021
  • Gezond
Proef met prikpost in wijkcentrum oost; extra info elders

Foto: gemeente Schiedam


SCHIEDAM - De GGD Rotterdam-Rijnmond en de gemeente Schiedam gaan komende week campagne voeren om meer Schiedammers in te enten tegen Corona. In het wijkcentrum in oost komt vanaf dinsdag een tijdelijke priklocatie; in west en Nieuwland wordt vooral informatie verstrekt aan Schiedammers met vragen over vaccineren.

In Buurthuis Huis van de Wijk Oost staan dinsdag, woensdag en donderdag de deuren open voor ieder die zich wil laten inenten of vragen daarover heeft. De GGD richt zich met name op mensen die door omstandigheden als taalproblemen of moeite met het gebruik van internet of telefoon nog geen vaccinatie-afspraak hebben kunnen maken. "Sommige mensen zien ertegenop om naar een grote sporthal te gaan of ze hebben geen vervoer", aldus de gemeente en de GGD in een aankondiging. "Ook arbeidsmigranten, die hier tijdelijk verblijven, zijn niet allemaal in de gelegenheid geweest om zich te laten vaccineren."

In Schiedam-West en Nieuwland komt een tijdelijk informatiepunt, waar medewerkers de vragen van bewoners beantwoorden en helpen met het maken van een vaccinatieafspraak. "Het informatiepunt staat dinsdag 20 juli voor de deur bij wijkcentrum De Erker en op woensdag 21 en donderdag 22 juli op het Nieuwlandplein." Het is open van negen tot vier. 

Het vaccineren in oost kan op de drie genoemde dagen tussen half twee in de middag en half negen in de avond. "Wie zich wil laten vaccineren kan zonder afspraak langskomen. Er wordt gevaccineerd met vaccins van Janssen en Pfizer", aldus de organisatie. De vaccinatie is gratis. Zelf spreken de organisatoren van 'een proef'.

GGD en Schiedam benadrukken dat deze extra tijdelijke vaccinatielocatie alleen bedoeld is voor mensen die nog geen prik hebben gehad, niet voor mensen die al een afspraak hebben bij een van de reguliere locaties.