Categorieën

Service

De Schattenjagers strijden met elementen op Scoutingwedstrijden

De Schattenjagers strijden met elementen op Scoutingwedstrijden
Uit

De Schattenjagers strijden met elementen op Scoutingwedstrijden

  • Redactie/Scouting Tono-groep
  • 22-04-2024
  • Uit
De Schattenjagers strijden met elementen op Scoutingwedstrijden

Foto's: Richard Spruit

SCHIEDAM - Op het Scoutcentrum Rotterdam hield scoutingregio Maasdelta haar Regionale Scouting Wedstrijden. De Schiedamse deelnemers van de Scouting Tono-groep behaalden een 23e plaats.

Zo’n 250 scouts uit Scoutingregio Maasdelta kwamen dit weekend bij elkaar op Scoutcentrum Rotterdam in Capelle aan den IJssel. De meisjes en jongens tussen de elf en vijftien jaar streden in teams voor de Regionale Scouting Wedstrijden van deze regio.

Uit Schiedam nam het team 'De Schattenjagers' van Floor, Julia, Shannon, Jarreth, Noah, Coen en Luuk deel. De scouts van de Scouting Tono-groep konden punten verdienen met een uitdagende hike op zaterdag, het bereiden van een maaltijd-in-thema, het goed opzetten en netjes houden van de teamtent, bij een aantal thema-activiteiten en onder andere de algehele samenwerking in het team. Het thema dit jaar was 'Avatar'.

“Het ging dus om vier eilanden met ieder hun eigen krachten”, zo vertelt de elfjarige Julia, een van de Schiedamse deelneemsters, te zien op de foto hieronder. “Elk eiland was gebaseerd op een van de elementen Water, Lucht, Water en Vuur. Die hadden een strijd om een nieuw ontdekt eiland. De deelnemende scouts waren zelf ook ingedeeld in subkampen. Wij zaten in het subkamp van de ‘Wilde Wolkenrijders’ waar we van vrijdag tot zondag kampeerden. Best koud, dus ik heb weinig geslapen maar zo leuk om mee te maken!”Vanuit de regio Maasdelta, die Schiedam, Vlaardingen, Maassluis en de Zuid-Hollandse eilanden omvat, waren in totaal 44 teams afgevaardigd door twintig scoutinggroepen. De vijf beste teams strijden tijdens het Pinksterweekend in mei tegen winnaars uit de andere regio’s tijdens de Landelijke Scoutingwedstrijden in Baarn.