Categorie├źn

Service

SBM Offshore boekt lagere omzet

SBM Offshore boekt lagere omzet
Nieuws

SBM Offshore boekt lagere omzet

  • Redactie
  • 11-11-2021
  • Nieuws
SBM Offshore boekt lagere omzet

SCHIEDAM - SBM Offshore heeft in de eerste negen maanden van dit jaar een omzet geboekt van 1,65 miljard dollar. Dat is acht procent minder dan in 2020.

Bij de divisie Lease & Operate kwam de omzet vijftien procent lager uit, de divisie Turnkey kreeg juist tien procent meer binnen. Cijfers over het resultaat maakte de Schiedamse dienstverlener aan de olie-industrie vanmorgen niet bekend. Wel werd de verwachting uitgesproken dat het bedrijfsresultaat voor rente, belasting en afschrijvingen uit zal komen rond negenhonderd miljoen dollar. De jaaromzet waarmee men rekent gaat naar 'minimaal 2,3 miljard dollar', terwijl eerder was uitgesproken dat deze rond 2,6 miljard zou uitkomen. De lagere inkomsten hebben volgens SBM te maken met het drijvende productie- en opslagplatform Almirante Tamandaré; verwachte nieuwe partners zullen naar verwachting nog niet dit jaar toetreden tot de joint-venture rond dit project.

SBM Offshore heeft naar eigen zeggen blijvend last van de Coronacrisis. Onder meer door beperkingen op het reizen van medewerkers en verstoringen in de toeleveringsketen. Verder zit het tij wat tegen door hogere grondstofkosten en de sluiting van scheepswerven door Corona-uitbraken.