Categorieën

Service

Sloop slagerij stilgelegd

Sloop slagerij stilgelegd
Wonen

Sloop slagerij stilgelegd

  • Redactie
  • 01-11-2022
  • Wonen
Sloop slagerij stilgelegd

SCHIEDAM - Zestien jaar was er nodig om na het dichttimmeren van de voormalige slagerij tot verder ingrijpen te komen, maar de actie was van korte duur, zo lijkt het. De sloop van 'Grootslagerij Rijnmond' op de hoek Nicolaas Beetsstraat - Rembrandtlaan is stilgelegd.

Volgens een gemeentelijk woordvoerder heeft de stop van de sloopwerkzaamheden al weer enige tijd geleden, te maken met de funderingswerkzaamheden die in een aangrenzend pand plaatsvinden. "De aannemer die de sloop uitvoert en de aannemer van de funderingswerkzaamheden hebben in overleg besloten nu eerst de funderingswerkzaamheden te voltooien, voordat de sloop wordt vervolgd. Ondertussen werkt de eigenaar van de te slopen panden aan een definitief plan voor het 'losknippen' van de panden." Over de preciese verdere planning is niet meer bekend.

Grootslagerij Rijnmond zat tot het begin van dit decennium op de hoek van de Rembrandtlaan en de Nicolaas Beetsstraat, zo is nu weer te zien. Na het sluiten van die zaak verzakte en verkrotte het blok verder, dusdanig dat zo'n twaalf jaar geleden de buurt het genoeg vond. Zij haalden handtekeningen op, om de eigenaar en de gemeente te overtuigen om de 'rotte kies' in de wijk aan te pakken. Die eigenaar was ooit woningbouwvereniging Patrimonium in Rotterdam, later werd dat projectontwikkelaar IJsselhof en een jaar of vier geleden kocht D&S Vastgoed het pand, om er nieuwbouw te kunnen realiseren. De sloop begon aan het begin van de zomer.