Categorie├źn

Service

Sportinstituut Schiedam succesvol in record Grote Clubactie

Sportinstituut Schiedam succesvol in record Grote Clubactie
Sport

Sportinstituut Schiedam succesvol in record Grote Clubactie

  • Redactie
  • 01-12-2022
  • Sport

SCHIEDAM - Dik dertigduizend euro haalden de Schiedamse (sport)verenigingen op in de Grote Clubactie. Die zorgde landelijk ook voor een recordopbrengst van 12,8 miljoen euro. In de Grote Clubactie verkopen leden van verenigingen loten; tachtig procent van de opbrengst daarvan gaat naar de club. Zeer welkom voor als bijvoorbeeld de energierekening moet worden betaald.

Judo Stichting Schiedam, verbonden aan Sportinstituut Schiedam in Groenoord wist van de Schiedamse deelnemers de hoogste opbrengst binnen te halen:  5262 euro. Hockey Combinatie Schiedam haalde dat bedrag niet, maar boekte met 4083 euro aan inkomsten het op een na beste Schiedamse resultaat, Stichting de Gezonde Generatie, verbonden aan Nobel Sports, boekte een opbrengst van € 3534,-.

Met een opbrengst van bijna € 13 miljoen verbreekt de Grote Clubactie voor het derde jaar op rij al haar records. Verenigingen uit Schiedam haalden samen € 30318 op. Zijne Majesteit de Koning gaf de voorzet met zijn bewogen quote en iedereen kopte deze massaal in.

Algemeen directeur Frank Molkenboer: “Prachtig dat mensen ook in deze tijden bereid zijn om ‘hun cluppie’ te steunen. Dit is een geweldig gebaar naar het verenigingsleven en al hun vrijwilligers. Wat me elk jaar opnieuw raakt is niet zozeer het aantal verkochte loten, maar het feit dat zoveel leden van verenigingen zich inzetten voor hún club. Het is een vrijwilligersgebeuren, van jong en oud, met een sterk sociaal karakter. Recent onderzoek toont aan dat men juist meedoet om elkaar en hun club te helpen. Zo is het in 1972 ooit bedacht en dat is ook al vijftig jaar de kracht van de Grote Clubactie.”

De Grote Clubactie heeft financieel, sociaal én maatschappelijk grote impact, vindt ook koning Willem-Alexander: “Verenigingen verbinden en zijn de bouwstenen van onze maatschappij. Met de Grote Clubactie krijgen verenigingen overal in Nederland een extra financieel steuntje in de rug. Clubs in sport, hobby en cultuur blijven daardoor toegankelijk voor iedereen. Geweldig dat zoveel enthousiastelingen zich steeds weer inzetten om de actie tot een daverend succes te maken.”

350.000 leden van 5.500 verenigingen gingen samen langs de (digitale) deuren. Andere Schiedamse clubs die het goed deden waren Hermes-DVS (met € 2121,-), Taekwondo Apuro (€ 1974,-), ZVVS Waterpolo (€ 1710,-), de Rijnmondband (€ 1662,-), SKV Nexus (€ 1644,-), vv Kethel Spaland (€ 1608,-), en Handbalvereniging Ventura (€ 1398,-).

Zie ook dit artikel.