Categorie├źn

Service

Still moving

Still moving
Uit

Still moving

  • Redactie
  • 10-09-2023
  • Uit

SCHIEDAM - De vroege koffiedrinkers op de Grote Markt werden deze zondagochtend verrast door drie dansers die hun dans Motion Farewell uitvoerden. Op de keien van het marktplein.

Sommigen lieten duidelijk merken weinig met de moderne dansvorm op te hebben, anderen werden zo maar even, onverwacht, geraakt door de kracht en souplesse van de lichamen, het aantrekken en afstoten van de drie dansers onderling, de lijnen, de verstilde muziek. Choreografe Sara Europaeus had het zo bedoeld, met haar stuk Motion Farewell, waarin zij 'de onvermijdelijke verandering in relaties en de transformatieve aard van de verbindingen die we in ons leven maken' onderzoekt. Zodoende 'het afscheid erend als een natuurlijk moment in de vergankelijkheid van de romantiek'.

Motion Farewell werd vanmorgen ook in De Plantage en bij de Appelmarktbrug opgevoerd. Het optreden maakt deel uit van het festival Still Moving, dat vanmiddag doorgaat in Ruimte in beweging in de Boterstraat, met dans, lezingen en beeldende kunst. 

Beeld: Stef Bronzwaer