Categorieën

Service

Stroomopwaarts leert jongeren bewust met geld omgaan

Stroomopwaarts leert jongeren bewust met geld omgaan
Onderwijs

Stroomopwaarts leert jongeren bewust met geld omgaan

  • Advertentie
  • 30-08-2017
  • Onderwijs
Stroomopwaarts leert jongeren bewust met geld omgaan

Ook dit jaar kunnen scholen weer gebruik maken van de gratis gastlessen van Stroomopwaarts

SCHIEDAM - Bewustwording, daar draait het om bij de workshops die Stroomopwaarts MVS organiseert voor jongeren. Voor de zomervakantie hebben de preventiemedewerkers van Team Schuldhulpverlening veertien workshops verzorgd binnen het voorgezet onderwijs en mbo in Schiedam, Maassluis en Vlaardingen. Ook in het nieuwe schooljaar biedt Stroomopwaarts de onderwijsinstellingen weer verschillende workshops aan.

“Scholen hebben behoefte aan ondersteuning als het gaat om het aanleren van vaardigheden om schulden bij jongeren te voorkomen”, stelt Yvonne Pieete, beleidsmedewerker van Stroomopwaarts. “Zij kijken over het algemeen niet zo ver vooruit. Wij zorgen voor meer bewustwording. Want schulden ontstaan niet zomaar. Hoe zorg je ervoor dat je minder makkelijk toegeeft aan bepaalde verleidingen? En als je toch schulden hebt, hoe zorg er dan voor dat je van die schulden afkomt? Dit en meer wordt tijdens de workshops van Stroomopwaarts besproken.”

Zo laat de workshop Budget Challenge zien hoe makkelijk je als jongere in de schulden kunt komen. Phone Challenge gaat vooral in op de kosten die samengaan met een hoog dataverbruik door veel online activiteiten. Bij beide workshops staan gedragsverandering en het aanleren van financiële vaardigheden centraal. “Wij willen jongeren leren om bewust met geld om te gaan. Op die manier kunnen financiële problemen in de toekomst voorkomen worden”, aldus Pieete.

Werkt u voor een onderwijsinstelling in het voorgezet onderwijs of mbo en heeft u interesse in één van onze workshops? Neem dan contact op met Esther Schoonderwoerd, Preventiemedewerker Stroomopwaarts, T: 010-2465419.

Stroomopwaarts MVS

Broersvest 110, Schiedam

Meer over Stroomopwaarts MVS →