Categorieën

Service

Subsidie voor flexwonen starters

Subsidie voor flexwonen starters
Wonen

Subsidie voor flexwonen starters

  • Redactie
  • 11-10-2022
  • Wonen
Subsidie voor flexwonen starters

REGIO - De provincie Zuid-Holland stelt vijfhonderdduizend euro subsidie beschikbaar voor flexwoningen voor starters tot 28 jaar. Het bedrag is bestemd voor de bouw van kleine sociale huurwoningen. Jongeren hebben vaak onvoldoende inschrijftijd opgebouwd om voor een reguliere sociale huurwoning in aanmerking te komen. Een flexwoning kan dienen als tijdelijke opstapwoning.

Bij een flexwoning is tenminste één van de volgende aspecten tijdelijk: de woning zelf, de bewoning (via het gebruik van een tijdelijk huurcontract) of het gebruik van de locatie waarop een woning wordt geplaatst. “Flexwoningen zijn de flexibele schil van de woningmarkt,” zegt gedeputeerde Wonen Anne Koning. “Zij kunnen een oplossing zijn voor mensen die met spoed een woning nodig hebben. De Rijksoverheid geeft al subsidie aan flexwoonprojecten voor spoedzoekers als Oekraïners, vluchtelingen, arbeidsmigranten en mensen die gaan scheiden. Daarom is deze subsidie specifiek bedoeld voor flexwoningen voor starters.”

Gemeenten kunnen één aanvraag indienen voor een bedrag van maximaal vijftigduizend euro. Dit kan tussen 16 november en 30 november van dit jaar. Binnen een flexwoonproject voor meerdere doelgroepen moet een derde van de woningen bestemd zijn voor starters.