Categorieën

Service

Tono got talent

Tono got talent
Uit

Tono got talent

  • Redactie/Scouting Tono
  • 18-04-2024
  • Uit
Tono got talent

Foto: Scouting Tono


SCHIEDAM - Talenten in overvloed bij Tono-groep. Dat wisten de scouts natuurlijk al lang, van elkaar, maar nu kunnen ook hun ouders en vrienden erover meepraten. Afgelopen zaterdag was het podium aan de Tono Got Talent-talentenshow.

Naast hun groepsgebouw aan de Sweelincksingel hadden de scouts de avond tevoren zelf van houten balken en zeil een podium gebouwd. Daar traden de bevers, welpen, scouts en explorers onder een heerlijk zonnetje van een uur of tien in de ochtend op.

Er werd gezongen, gedanst, gegoogeld, er werden mooie dingen gemaakt en getoond; de veelzijdigheid van de scouts kwam goed uit de verf. De jury wist even na het middaguur de winnaars aan te wijzen in de verschillende leeftijdsgroepen.

“Het vergt echt wel lef om op een podium te gaan staan, zeker voor zo veel publiek”, vindt Antonette Zwitserlood, een van de organisatoren van de Scouting Tono-groep. “Dat hoort ook bij Scouting: telkens net even je grenzen verleggen, uitdagingen aangaan en dingen doen die misschien eerst best eng zijn, maar die je uiteindelijk prima blijkt te kunnen.”

Zaterdag deden ook leden van de Scouting Taizé-groep mee, zodat er, naast de Tono Got Talent ook de Taizé Got Talent gehouden kon worden.