JINC bereikt duizendste leerling in Schiedam en Vlaardingen

05-12-2019 Onderwijs Redactie


SCHIEDAM - JINC Schiedam-Vlaardingen zal komende week haar duizendste leerling bereiken tijdens een Sollicitatietraining op De Internationale Vos in Vlaardingen.

Professionals, onder andere van Mammoet en De Samenwerking, komen naar de school om aan de hand van rollenspellen duidelijk te maken op welke wijze je succesvol solliciteert.

Sinds het najaar van 2017 is JINC actief in Schiedam en Vlaardingen met projecten om jongeren uit wijken met sociaaleconomische achterstand voor te bereiden op een succesvolle loopbaan. De teller aan jonge mensen uit de twee steden die via JINC hebben deelgenomen aan de projecten Bliksemstage, Solliciatietraining en Taaltrip beloopt nu 970; het gaat dan zowel om leerlingen van basisscholen als VMBO's. Volgende week komen er daar enkele tientallen bij..

Het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. en de gemeente Schiedam maakten de inzet van JINC mogelijk, 34 bedrijven zegden direct hun medewerking 2017 toe. Het Life college in Schiedam was de eerste middelbare school die deelnam aan het project Sollicitatietraining. Een jaar later startte JINC ook in Vlaardingen. Inmiddels hebben meer dan honderd bedrijven hun deuren voor leerlingen uit Schiedam en Vlaardingen geopend.  

Motto van JINC is te werken aan een maatschappij waarin de achtergrond niet de toekomst van jonge mensen bepaalt. JINC is een vereniging van scholen en bedrijven, die jaarlijks in heel Nederland ruim 55.000 basisschool- en VMBO-leerlingen de kans geeft om te groeien.Gerelateerd