'Schiedammer' Zirkzee maakt winnende voor Bayern

• 19-12-2019

VOETBAL -  Een nieuw 'Schiedams' sportfenomeen dient zich aan: Joshua Zirkzee.

De achttienjarige voetballer had welgeteld 59 seconden speeltijd nodig om zijn naam te krijgen op het scorebord in de Bundesliga. Gisteren maakte hij met succes zijn debuut voor Bayern München. Scorende en wel.

Tegen Freiburg maakte Zirkzee in blessuretijd een leep doelpunt en bezorgde daarmee Bayern de overwinning. Dat is hoe jongensdromen gaan, en dus blijkbaar ook uitkomen.

Door blessures van andere spelers zat Zirkzee, geboren in Schiedam, bij de selectie van Bayern München, dat uit tegen Freiburg moest. Het werd een moeizame wedstrijd die lang 1-1 bleef. Pas in de 92ste minuut maakte Zirkzee met een bekeken schot de winnende. Na heeft wist ook Serge Gnabry voor Bayern nog het doel te vinden.

Interim-trainer Hansi Flick over Zirkzee: “Hij zit sinds drie weken bij de groep en zijn ontwikkeling is opmerkelijk. We hebben nog een lange weg met hem te gaan, natuurlijk. Maar hij heeft zichzelf vanavond wel echt beloond.” Eerder in dit seizoen speelde Zirkzee zijn wedstrijden vooral in het team 'Onder negentien' of in het tweede. Opvallend: daar wist hij in dertien wedstrijden nog geen doelpunt te maken.

De bekende Dutise krant Bild kopt vandaag: "Zick-Zack-Zirkzee". En: "Bundesliga-debuut, eerste balcontact, doelpunt!". De krant noemt Zirkzee een Pierre van Hooijdonk-lookalike.