Speciale popquiz voor Internationale Vrouwendag

16-01-2018 Uit Advertentie

VLAARDINGEN - Donderdag 8 maart organiseert Rock ‘n’ Roll Highschool in het kader van de Internationale Vrouwendag een speciale Who Run The World-popquiz, geheel in het teken van vrouwen. De vrouwelijke songwriters, de female fronted-bands, de onmisbare muzikantes en de muzes die als inspiratie dienden voor oneindig veel liedjes, ze komen allemaal aan bod in deze quiz die op plekken door het hele land wordt gespeeld. 

De afgelopen jaren heeft er een duidelijke verschuiving plaatsgevonden; er zitten steeds meer vrouwen in bands. En dat zie je terug op de Nederlandse poppodia. Maar dat niet alleen; er spelen ook meer vrouwen dan ooit mee aan popquizzen De Internationale Vrouwendag is dan ook een mooie aanleiding om een quiz te organiseren die helemaal in het teken staat van vrouwen.

Rock ‘n’ Roll Highschool levert al meer dan vijftien jaar quizzen aan cafés en podia door heel het land en al vijftien jaar lang worden deze quizzen samengesteld door een vrouw. Was twintig jaar geleden het popquizzen nog een echte mannensport, inmiddels doen er, zeker aan de quizzen van Rock ‘n’ Roll Highschool net zoveel mannen als vrouwen mee. Wellicht door de vrouwelijke inbreng van de maker van deze quizzen, misschien komt het gewoon doordat meedoen aan een popquiz gewoon écht een leuke avond uit is.

Meespelen kan onder meer in De Kroepoekfabriek in Vlaardingen.

En omdat het thema van de Internationale Vrouwendag dit jaar gendergelijkheid is, mogen mannen uiteraard ook gewoon meedoen!