November actiemaand met warmtescan

04-11-2017 Wonen Advertentie

Een warmtescan brengt warmtelekken in beeld zodat u ziet waar kieren en gaten zijn; foto: Servicepunt Woningverbetering

SCHIEDAM - Bewoners in west kunnen in november een gratis warmtescan van hun woning laten maken. Het Servicepunt Woningverbetering is die maand twee avonden per week aanwezig met de Wijkactie Warmtescan. Samen met de Bewonersvereniging West, het wijkcentrum De Erker en het SOBO wil het servicepunt de wijk duurzamer maken.

Een warmtescan brengt warmtelekken in beeld, zodat het duidelijk is waar kieren en gaten zijn. De adviseurs van het Servicepunt Woningverbetering geven een gratis advies op maat over energiebesparende maatregelen.

“Door de woning beter te isoleren, verbruikt een bewoner ook minder energie en zorgt men voor een gezond klimaat in huis. Soms is een eenvoudige aanpassing aan de woning voldoende voor een flinke besparing in energie én energiekosten”, aldus adviseur Rob van Huis.

Warmteverlies

Eigenaar Maarten Breedveld heeft eerder dit jaar een warmtescan van zijn huis laten maken. “Drie jaar geleden is mijn huis geïsoleerd en ik was nieuwsgierig of er nog energie verloren ging. Het resultaat van de warmtescan was goed, maar wel bleek aan de zijgevel nog enig warmteverlies. De gratis warmtescan is een goed initiatief. Bovendien kregen we ook het advies om het dubbel glas in huis, dat al dertig jaar oud is, te vervangen. Hiermee kunnen we nog meer energie besparen.”

Start actie

De Wijkactie Warmtescan start op dinsdag 7 november in de omgeving Bilderdijkstraat/Dirk van Wassenaarstraat/Da Costastraat. Tussen vijf en tien uur zijn de adviseurs met twee warmtescans in de buurt aanwezig. Aan dit advies zijn geen kosten verbonden.

Bewoners die er zeker van willen zijn dat hun woning aan de beurt komt, kunnen vooraf een afspraak maken. Aanmelden voor de Wijkactie Warmtescan kan via E: actie@servicepuntwoningverbetering.nl of maak een afspraak via T: 010 - 238 06 33.


Gerelateerd