Categorieën

Service

'Meer geld aanpak armoede, woningnood en klimaatcrisis'

'Meer geld aanpak armoede, woningnood en klimaatcrisis'
Politiek

'Meer geld aanpak armoede, woningnood en klimaatcrisis'

  • Redactie
  • 14-02-2022
  • Politiek
'Meer geld aanpak armoede, woningnood en klimaatcrisis'

Lijsttrekker Yorick Haan; foto: Groen Links Schiedam


SCHIEDAM - Groen Links wil meer geld voor de aanpak van armoede, woningnood en klimaatcrisis. De partij lanceerde gisteren het verkiezingsprogramma en trapte de campagne af.

Na een raadsperiode waarin veel Groen Links punten zijn verwezenlijkt, maar er ook nog veel te verwezenlijken overblijft, wil de partij op dezelfde voet doorgaan. De titel van het verkiezingsprogramma is dan ook '&Zo Voort'.

Lijsttrekker Yorick Haan: “Groen Links heeft de afgelopen vier jaar veel bereikt in Schiedam. Denk aan het behoud van de voorraad sociale huurwoningen, een ambitieus klimaatbeleid, eindelijk meer aandacht voor diversiteit en inclusie en veel geld voor meer groen en waterbergingen. We gaan graag op die toer voort, want we zijn er nog niet!”

GroenLinks richt zich op een aantal speerpunten, zegt Haan. "We willen een politiek die uitgaat van vertrouwen in plaats van wantrouwen. We maken werk van het aanpakken van armoede. De klimaatopgave biedt kansen voor mens en natuur. We houden woningen betaalbaar en maken ze duurzaam. De gemeente moet constructief samenwerken met de stad. En in een diverse stad als Schiedam maken we ook het beleid inclusief."

Om deze zaken te bereiken, ontkomt Schiedam niet aan een aantal bewuste keuzes, zegt Haan. “Wij vinden dat de belangen van Schiedammers zwaarder wegen dan die van projectontwikkelaars. Welke zorg onze kinderen en jongeren nodig hebben is belangrijker dan hoeveel geld er voor jeugdzorg uit Den Haag komt. En heel concreet: we moeten stoppen met de dure en discriminerende Rotterdamwet en we gaan voor sluiting van Zestienhoven.”