Categorieën

Service

'Opening' tussenstop naar complete Van der Valk Schiedam

'Opening' tussenstop naar complete Van der Valk Schiedam
Uit

'Opening' tussenstop naar complete Van der Valk Schiedam

  • Ted Konings
  • 20-04-2022
  • Uit
'Opening' tussenstop naar complete Van der Valk Schiedam

SCHIEDAM - Het is vandaag de dag van de officiële opening, maar voor personeel en gasten van het Van der Valkhotel op Harga is er helemaal geen sprake van deuren die voor het eerst opengaan en werkkleding die vandaag voor het eerst aan gaat. 

Afgelopen nacht bijvoorbeeld waren er al zo’n zestig kamers in gebruik; in de keuken wordt gewerkt om de gasten ontbijt, desgewenst lunch en diner voor te zetten. De wasserij komt langs om de rolcontainers met beddengoed op te halen - en schone lakens en handdoeken te brengen. 

Schiedams nieuwste verblijfs-aanwinst haalde al proefslapers in huis door zo’n honderdvijftig gelukkigen te ‘trekken’ uit mensen die meededen aan de sociale media-acties van het bedrijf. Dat leverde volgens directeur Peter van den Hul waardevolle informatie op, een beetje in de categorie van het haakje voor de jassen of de te hoog of laag opgehangen spiegel in de bekende tv-serie met bed&breakfasts. “Je moet het zo zien: wij lopen hier al maanden en langer rond, of gegeven moment spreekt alles hier voor zich en zie je wellicht de voor de hand liggende dingen niet meer.”

Maar ook lopen Schiedammers binnen voor een kop koffie en zijn er al ‘gewone’ overnachtend, mensen op reis of bezoek in de stad. Die wat Van den Hul betreft zo ongeveer de hele westelijke kant van Rotterdam beslaat. 

Mochten deze gasten komen voor het bijzondere uitzicht, dan worden ze een beetje teleurgesteld. De kamers waarin ze verblijven zijn gesitueerd op de onderste verdiepingen van het zestien bouwlagen hoge complex. “We gaan vandaag tot etage zeven en nemen er om de zoveel tijd een verdieping bij”, aldus Van den Hul.

Dat kan ook niet anders, want aan de hogere verdiepingen, inclusief de rooftop, wordt nog hard gewerkt. Inrichting en aankleding zijn op veel plekken nog niet klaar. Van den Hul rekent op september als moment dat daadwerkelijk alle elementen van het complex in gebruik zijn.

Dat verhindert de verzamelde pers er vandaag niet van een kijkje op de hoogste verdieping te nemen, om daar - toch weer - te worden verrast door het adembenemende uitzicht, zeker op een dag als vandaag. Van den Hul: “Dit is het makkelijkste onderdeel van de rondleiding, hier hoef ik niets te zeggen.” En dat is ook zo: ieder begeeft zich naar de ramen, voor het uitzicht, vier richtingen op: Den Haag, Delft en Zoetermeer in het noorden, Rotterdam in het oosten, Harga, Vijfsluizen, de Waalhaven en Eemhaven in het zuiden en Pernis, Vlaardingen en de Europoort in het zuidwesten en westen. Met steeds de A4 en de A20 als een soort Madorudam direct in de laagte. Van den Hul: “Toen duidelijk werd dat dit het uitzicht zou moeten zijn, nog in de beginfase van de ontwikkeling van dit project - dat loopt vanaf 2014 -, stond voor mij vast dat we de hoogte in moesten.” 

Het zwembad, ook op het bovenste verdiep, is van de week gevuld; de aangrenzende sauna moet nog worden afbetimmerd en aangekleed. Hetzelfde geldt voor de ‘boardroams’ een verdieping lager, net als de vijf suites (waaronder de bruidssuite) op dezelfde verdieping. En ook een deel van de kamers daaronder. 

Werk aan de winkel dus nog - maar vanmiddag eerste maar eens de feestelijke opening voor ‘toute’ Schiedam en omstreken (inclusief medewerkers, bouwers en leveranciers en leden van de Van der Valkfamilie). En dan is het volgende project zowel de ingebruikname van de ‘live cooking’ faciliteiten en het ‘altijd zon hebbende’ terras aan de Hargalaan. “Ik heb geleerd niet te veel data te noemen, maar in een maandje moet dat toch wel zo ver zijn”, aldus een gelukkige - en zelfs behoorlijk ontspannen (‘het spannendste voor vandaag was nog het weer, maar dat is ook goed geregeld’) - Peter van den Hul.