Categorieën

Service

14 mei: Molendag

14 mei: Molendag
Uit

14 mei: Molendag

  • Advertorial
  • 22-04-2022
  • Uit
14 mei: Molendag

SCHIEDAM - Een historische sfeer en gezelligheid in, om en op de molens en de Vismarkt in Schiedam-Centrum. Dat kan op Molendag 14 mei, van tien tot vijf.

Wij vinden het ontzettend leuk dat we jullie kunnen uitnodigen voor Molendag. Schiedam heeft de hoogste traditionele molens ter wereld! En zeg nou zelf, daar kunnen we als Schiedammers trots op zijn.

Op zaterdag 14 mei is het Nationale Molendag, een uitgelezen kans om deze prachtige historische reuzen te ontmoeten en te ontdekken welke activiteiten er plaatsvinden. Ontmoet de molenaars, krijg uitleg over hoe de molens werken en proef en koop de lekkere molenproducten.

Vanwege Nationale Molendag zullen er molens draaien en zijn er vier gratis te bezoeken: De Walvisch, De Drie Koornbloemen, De Vrijheid en de Babbersmolen.

Terug in de tijd; een historische sfeer.

De Vismarkt in Schiedam-Centrum wordt omgetoverd in een historisch pleintje met de gezelligheid van oude ambachten en demonstraties, straattoneel en figuranten in klederdracht. Er zijn kinderactiviteiten zoals kleuren bij de molen, schminken, speurtochten en voor alle kinderen zijn er leuke prijsjes beschikbaar (op=op). Ook kan je pannenkoeken eten, meevaren met de Malle Molen-boottocht en is er live muziek met onder andere een brassband, Jewel Case en shantykoor Stuurloos.

Kortom; voor elk wat wils. We gaan er met elkaar een mooie dag van maken. Molendag is gratis toegankelijk voor bezoekers van alle leeftijden.

Molendag 2022 wordt georganiseerd door stichting De Schiedamse Molens en Stichting Triple C - Care, Cure & Culture en alle vrijwilligers die zich belangeloos voor Schiedam inzetten.

Kijk voor informatie, het programma (hier wordt nog hard aan gewerkt en volgt zo spoedig mogelijk) of het downloaden van de kleurplaat op onze website: https://stichtingtriplec.nl. Hier kan men zich ook inschrijven als vrijwilliger of figurant. Hou ook onze facebookpagina in de gaten voor de laatste nieuwtjes: https://www.facebook.com/triplecstichting.

Of neem een kijkje op https://www.deschiedamsemolens.nl voor alle informatie over de molens.

We zien jullie graag op 14 mei.

Directiepensioenbelangen C.H.J. Nolet B.V.

Hoofdstraat 14, Schiedam

Meer over Directiepensioenbelangen C.H.J. Nolet B.V. →