Categorieën

Service

16 Schiedamse verenigingen verkopen loten Grote Clubactie

16 Schiedamse verenigingen verkopen loten Grote Clubactie
Uit

16 Schiedamse verenigingen verkopen loten Grote Clubactie

  • Redactie
  • 22-09-2022
  • Uit

SCHIEDAM - Zestien Schiedamse verenigingen beginnen aanstaande zaterdag met de verkoop van loten in de Grote Clubactie. Daarmee spekken zij hun clubkas.

Vorig jaar werd met de Grote Clubactie een recordbedrag van 10,7 miljoen euro bij elkaar gebracht. Tachtig procent van ieder verkocht lot à drie euro gaat naar de verenigingskas.

Het belang van die fondsenwerving kan volgens de Grote Clubactie zelf niet genoeg worden onderstreept: "Voor veel Nederlanders is ‘hun club’, ook anno 2022, onmisbaar. Verenigingen zorgen voor sociale samenhang, het zijn plekken waar vriendschappen voor het leven worden gesloten, waar het eigen talent wordt ontdekt en gezamenlijk mooie momenten worden beleefd. De Grote Clubactie is de grootste, en meest breed gedragen, fondsenwervende actie voor sport-, cultuur- en hobbyverenigingen. Door loten te verkopen, dragen leden actief bij aan het realiseren van hun verenigingsdoelen."

Dit jaar wordt de actie voor de vijftigste keer gehouden. Koning Willem-Alexander feliciteerde de organisatie met dit jubileum. “Verenigingen verbinden en zijn de bouwstenen van onze maatschappij. Met de Grote Clubactie krijgen verenigingen overal in Nederland extra financiële steun in de rug. Clubs in sport, hobby en cultuur blijven daardoor toegankelijk voor iedereen. Geweldig dat zoveel enthousiastelingen zich steeds weer inzetten om de actie tot een daverend succes te maken. Vanaf 24 september voor de 50ste keer! Doe mee en maak het verenigingsleven nog leuker en bereikbaarder voor heel Nederland. Want verenigingen zorgen voor de mooiste momenten, daar wordt iedereen blij van!”

Dit jaar doen in de gemeente Schiedam in ieder geval de volgende clubs mee: Hermes-DVS, handbalvereniging Ventura, de Rijnmondband, RKSV Excelsior '20, ZVVS Zwemmen, ZVVS Waterpolo, HC Schiedam, basketbalvereniging Juventus, SKV Nexus, duikvereniging Aqualis en Stichting de Gezonde Generatie, Scoutinggroep Taizé, Kethel Spaland, CMV Harpe Davids Schiedam, Taekwondo Apuro, Scouting BvH. In totaal doen in Nederland zo'n vijfduizend clubs mee.

PS. Dit artikel is na eerste plaatsing gewijzigd. Nu staan alle zestien Schiedamse verenigingen genoemd.