Categorieën

Service

Afscheid van Peet Maat

Afscheid van Peet Maat
Sport

Afscheid van Peet Maat

  • Ingezonden
  • 05-06-2024
  • Sport
Afscheid van Peet Maat

Foto's: Tanja Margan


INGEZONDEN - HC Schiedam nam afgelopen weekend afscheid van manager Peet Maat. Iris Schouwstra doekt u de doeken waarom de club op stelten stond.

Na negentien jaar moet HC Schiedam en haar dames 1-team afscheid nemen van de beste manager die de hockeywereld ooit heeft gekend: Peet Maat.

Onder toeziend oog van een volle tribune werd op zondag 2 juni een eervolle afscheidswedstrijd gespeeld op het Schiedamse hockeyveld. Met maar liefst zestig aanwezige speelsters waarmee Peet de afgelopen negentien seizoenen heeft samengewerkt, was het een eervol afscheid.

Hoe bijzonder om de oud-Spirit tenue’tjes waar Maat ooit als manager is begonnen, weer op het veld te zien! Er werd gespeeld tegen speelsters vanuit de huidige fusieclub HC Schiedam. Met als kers op de taart een prachtig cadeau vanuit de club aan Peet: de Peet Maattribune. Peet heeft het vak manager binnen de hockeywereld geheel eigen gemaakt en hij gaat gemist worden op de club! Gelukkig woont hij om de hoek en zal hij dus nog vaak terug te vinden zijn op HC Schiedam. Want ondanks dat hij met ‘hockeypensioen’ gaat, geeft hij al aan het verenigingsleven zeker niet los te laten. We wensen hem en zijn gezin en kleinkinderen een hockey-rijke toekomst toe!