Categorieën

Service

Afsluiting doorgaande weg Schiedam-Noord

Afsluiting doorgaande weg Schiedam-Noord
Nieuws

Afsluiting doorgaande weg Schiedam-Noord

  • Redactie
  • 18-07-2022
  • Nieuws
Afsluiting doorgaande weg Schiedam-Noord

Als alle werkzaamheden volgens planning verlopen zal de tramdienst op 16 december weer hervat worden; foto: FlashphotoNL


SCHIEDAM - Vanaf 22 augustus krijgt Schiedam-Noord te maken met een omleiding van alle verkeer vanwege werkzaamheden aan de tramlus nabij de Slimme Watering.

Dit werd vanavond duidelijk tijdens een projectpresentatie van Dura Vermeer, de RET en de gemeente Schiedam aan omwonenden en belangstellenden. Omdat het tramspoor tussen het Bachplein en de keerlus dermate slecht en verzakt is, is het zaak om het spoor te vervangen. Op sommige plaatsen wordt het spoor tot tachtig centimeter opgehoogd. Tijdens de werkzaamheden is de doorgaande weg tussen de Scheepvaartweg en de Harreweg volledig afgesloten. Zowel autoverkeer als fietsverkeer wordt omgeleid. Een uitzondering op de wegafsluiting wordt overigens wel gemaakt voor hulpdiensten en de busdiensten.

De werkzaamheden en omleidingen geeft de nodige verkeersdrukte in een gebied dat toch al bol staat van de werkzaamheden. Er zijn diverse plaatselijke omleidingen actief in verband met de ophogingswerkzaamheden. Hier komt de omleiding op de ringweg in Noord nu bij. De tramdienst wordt tijdens de werkperiode vervangen door een busdienst. Vanaf het Bachplein zullen de - naar schatting - zeshonderd dagelijkse reizigers per bus haar weg moeten vervolgen. Omdat er ook gewerkt wordt aan de Van Beethovenlaan kan het voorkomen dat de busdienst ook daar met een omleiding te maken krijgt en via de Laan van Bol'es omgeleid wordt.

Onder het spoor lopen diverse nutsvoorzieningen zoals gas en elektra. Het projectteam sluit een korte afsluiting van een dag voor enkele bewoners dan ook niet uit. Zij zullen echter tijdig een brief ontvangen met meer uitleg over de aard van de werkzaamheden. Men streeft ernaar om alle werkzaamheden aan de nutsvoorzieningen vóór het stookseizoen afgerond te hebben, om te voorkomen dat bewoners in de kou komen te staan. Als alle werkzaamheden volgens planning verlopen zal de tramdienst op 16 december weer hervat worden. Het afronden van alle werkzaamheden kan echter tot in het eerste kwartaal van 2023 uitlopen.