Categorieën

Service

Blueszangeres AJ Plug in Kroepoekfabriek

Blueszangeres AJ Plug in Kroepoekfabriek
Uit

Blueszangeres AJ Plug in Kroepoekfabriek

  • Advertorial
  • 16-09-2023
  • Uit
Blueszangeres AJ Plug in Kroepoekfabriek

AJ Plug; foto: Eus Straver/De Kroepoekfabriek

SCHIEDAM - AJ Plug staat bekend als één van de beste blueszangeressen van Nederland. Haar album ‘Chew Chew Chew’ uit 2016 kreeg vijf sterren in onder meer Music Maker en de Blueskrant. Het resulteerde in een succesvolle tournee in de theatershow Johan Derksen Keeps The Blues Alive. In Amerika stond ze op de cover van het toonaangevende magazine Blues E-News en het album ‘Killer King’ werd uitgeroepen tot Beste Blues Album van 2021. Op 23 september komt ze in De Kroepoekfabriek een intieme show spelen.

In 2018 nam de Katwijkse zangeres met haar partner en vaste gitarist Klaas Kuijt intrek in een studio in Grolloo. Het daar opgenomen album oogstte wederom veel lof. Maar korte tijd later sloeg het noodlot toe: slokdarmkanker kostte haar bijna het leven.

Nu is AJ Plug weer helemaal terug. De ziekte, de Killer King, is ingetoomd. Dat haar album gaat over ziek zijn en beter worden is niet meer dan logisch. Met de hulp van topmuzikanten als gitarist/producer Guy Smeets, toetsenist Roel Spanjers en drummer Arie Verhaar is het album ‘Killer King’ een hele muzikale en toegankelijke bluesplaat geworden, met hier en daar een rauw randje. “Het is een eerlijke plaat, geen bullshit. Het zijn geen liedjes over leuk stappen op de zaterdagavond, dat mag duidelijk zijn. Iedere song gaat echt ergens over. Hopelijk bieden ze herkenning en troost.” Als kers op de taart is dit album uitgeroepen tot beste Blues album van 2021.

Support: Anton O’Donnell
Het voorprogramma van deze avond wordt verzorgd door Anton O’Donnell uit Schotland. De songwriter reisde met zijn muziek eerder al af naar Texas, Rome, Nashville, Parijs, New Orleans en Londen. O’Donnell heeft blues, country, folk en rock 'n roll omgevormd tot een krachtig, fris, maar toch geruststellend vertrouwd brouwsel. Gezegend met een rokerige, met whisky doordrenkte stem die doet denken aan de grote soulzangers van Stax & Muscle Shoals, en gewapend met alleen een akoestische gitaar en mondharmonica, voegt Anton scherpe teksten toe aan zoete melodieën om iets te creëren dat een rumoerige bar tot rust brengt en een rustig publiek aan het bewegen krijgt!

AJ Plug + Anton O’Donnell
Zaterdag 23 september 2023
Open: 20.30 | Aanvang: 21.00 uur
Voorverkoop: € 15,-. Deur: € 17,-
Meer info is te vinden op I: https://kroepoekfabriek.nl/agenda/aj-plug/.


Poppodium De Kroepoekfabriek

Koningin Wilhelminahaven ZZ 2a, Vlaardingen

Meer over Poppodium De Kroepoekfabriek →