Categorie├źn

Service

Alparslan is de eerste deze Kerst

Alparslan is de eerste deze Kerst
Gezond

Alparslan is de eerste deze Kerst

  • Redactie
  • 26-12-2022
  • Gezond
Alparslan is de eerste deze Kerst

Op de verloskunde-afdeling na de komst van Alparslan, met op de voorgrond Tannaz


SCHIEDAM - Hij was gisteren de kerstbaby van zowel Aleida, als het Franciscus & Vlietland: Alparslan Cavus. 

In het paspoort van de nieuwe Schiedammer zal later komen te staan als geboorteplaats: Rotterdam. 

Verloskundige Tannaz Shojaei hielp moeder Hatice Cavus-Cincil in de kerstnacht in het Gasthuis aan de Kleiweg met de bevalling; daar is de geboortezorg van het ziekenhuis sinds afgelopen zomer ondergebracht. 

Het was een verrassing toen Alparslan zich zaterdagavond laat aandiende, vertelt moeder Hatice. Vanuit Groenoord was zij met de auto tegen half een in het ziekenhuis, en om half drie was Alparslan er. 

De nieuwe Schiedammer was het eerste kind dat deze Kerst in het ziekenhuis ter wereld kwam, en ook de eerste die de verloskundigen van Aleida deze kerst op de wereld hielpen.

Het ging heel erg goed, vertelt een grieperige Hatice. Het hielp vast dat Alparslan - wat ‘sterk en machtig’ betekent - al een grote broer van vier jaar heeft. Alparslan is een stralende kerel van 4175 gram, ook al was hij een dag of tien te vroeg. De nieuwe wereldburger doet het volgens ma ‘goed, hij drinkt en hij slaapt’. Opvallend was dat waar zijn broer ‘een beetje blond was’, Alparslan ‘heel donker is’.

De familie heeft Turkse roots en heeft de islamitische geloofsovertuiging, dus Alparslan als kerstkind, dat zegt hun niet zo veel. Binnenkort wordt hem door de imam zijn naam in de oren gesproken, een manier om de nieuwe Schiedammer op te nemen in de gemeenschap. Voor de gasten in de komende tijd geen beschuit-met-muisjes, maar zeker wel lekkere zoetigheid.

Tannaz Shojaei vierde na de vlotte bevalling met de ploeg van de Verloskunde-afdeling nog even haar eigen kerstfeestje. Er was zelfs een mooigedekte tafel. Collega Kirsten Dingemans haalde later op de dag in het Reinier de Graaf-ziekenhuis in Delft nog een nieuwe inwoner van Schiedam.

Aleida Praktijk voor Verloskunde

Broersvest 72 C, Schiedam

Meer over Aleida Praktijk voor Verloskunde →