Categorieën

Service

Alzheimer Café over domotica en techniek in ouderenzorg

Alzheimer Café over domotica en techniek in ouderenzorg
Gezond

Alzheimer Café over domotica en techniek in ouderenzorg

  • Advertorial
  • 28-09-2023
  • Gezond
Alzheimer Café over domotica en techniek in ouderenzorg

Met kleine aanpassingen in huis kun je voorkomen dat je jezelf (of dat jouw naaste zichzelf) bezeert; foto: stock

SCHIEDAM - Heeft u te maken met geheugenproblemen of (beginnende) dementie of zorgt u voor een naaste met dementie? Wilt u meer informatie over deze ziekte, in gesprek komen met professionals en/of contact hebben met lotgenoten? U bent van harte welkom om naar het Alzheimer Café Schiedam te komen op 10 oktober.

De Frankelandgroep organiseert elke tweede dinsdag van de maand een Alzheimer Café in locatie Frankeland (Sint Liduinastraat 10, Schiedam), om half acht (inloop: zeven uur). Toegang is gratis, aanmelden is niet nodig. Met kleine aanpassingen in huis kun je voorkomen dat je jezelf (of dat jouw naaste zichzelf) bezeert. Je houdt meer overzicht en kunt meer dingen zelf blijven doen. Zo helpen (technologische) hulpmiddelen om veilig en prettig zelfstandig te (blijven) wonen. In onze verpleeghuizen worden ook verschillende technieken ingezet op het gebied van ontspanning en training.

Renate van den Broek (activiteitenbegeleider in locatie Frankeland) zal u vertellen over verschillende vormen/soorten van domotica, waaronder de zogenoemde ‘Illi-tv’, een ‘VR-bril’ en nog veel meer. Leon Handels (casemanager dementie van de Frankelandgroep) zal dit Alzheimer Café begeleiden.

Bezoek voor meer informatie de website.

Frankelandgroep

Sint Liduinastraat 10, Schiedam

Meer over Frankelandgroep →