Categorieën

Service

Annemieke de Schepper over 'De oorlog van mijn vader'

Annemieke de Schepper over 'De oorlog van mijn vader'
Winkelen

Annemieke de Schepper over 'De oorlog van mijn vader'

  • Advertorial
  • 11-12-2021
  • Winkelen
Annemieke de Schepper over 'De oorlog van mijn vader'

SCHIEDAM - Annemieke de Schepper vertelt vanmiddag over haar boek 'De oorlog van mijn vader' bij het Schiedams Boekhuis.

De stille oorlog van mijn vader is een boek over de vergeten Slag om de Schelde en de invloed die deze traumatische gebeurtenis heeft op een alledaags gezin in Biervliet. In het jaar 2000 gaat Anna met de as van haar overleden vader in zijn oude tabaksdoos naar Zeeuws-Vlaanderen. In de dichte mist blijft de veerpont midden op de Westerschelde stilliggen en in de uren die passeren ontmoet ze haar tante Lieve die het verhaal over haar familie vertelt. Anna’s beeld van haar vader gaat hierdoor kantelen. Eenmaal aan de overkant bezoekt ze de plaatsen van haar vaders jeugd en ervaart ze hoe hij zich een buitenstaander heeft gevoeld. De oorlog heeft op ieder van het gezin zijn sporen nagelaten, ook op haar vader bij wie de dramatische gebeurtenis niet bijgeschreven stond in zijn persoonlijke levensgeschiedenis.  

Een boek over een vergeten oorlog in een vergeten gebied. Over grote strategische beslissingen en de kleinmenselijke ervaringen die daarvan het gevolg zijn. Over de menselijke behoefte om gekend en geliefd te worden door je naasten.

De recencies: 
‘Een prachtig boek. Warm aanbevolen.’ 
‘Ik geloof niet dat ik in de afgelopen 15 jaar een boek heb gelezen dat me zo heeft ontroerd.’

Van twee tot vier, Hoogstraat 106.

Het Schiedams Boekhuis

Hoogstraat 106, Schiedam

Meer over Het Schiedams Boekhuis →