Categorieën

Service

Benefietavond voor Turkije en Syrië

Benefietavond voor Turkije en Syrië
Uit

Benefietavond voor Turkije en Syrië

  • Redactie
  • 23-02-2023
  • Uit
Benefietavond voor Turkije en Syrië

SCHIEDAM - Er wordt een benefietavond gehouden op dinsdag 7 maart om kwart over acht in Theater aan de Schie.

De verwoestende aardbevingen in Turkije en Syrië hebben gezorgd voor veel slachtoffers en onvoorstelbaar leed. Directe hulp is nodig, vinden diverse partijen in de regio. Initiatiefnemers Theater aan de Schie, FUARIM, Stichting Inanin Cocuklar en Rijnmond slaan de handen ineen om de kinderen in het rampgebied te helpen. Met deze benefietavond willen de organisaties geld inzamelen om rugzakken met schoolspullen en boeken aan te schaffen. Het inhoudelijke programma wordt op een later moment bekend gemaakt. Kaarten om de benefietavond bij te wonen zijn te reserveren via I: theateraandeschie.nl.

Aan het programma van de benefietavond werken diverse lokale en landelijk bekende artiesten mee. De presentatie is onder andere in handen van Bart Nolles (Rijnmond). Naast het doneren van geld kunnen entreekaarten voor het bijwonen van het benefiet worden gekocht voor 22 euro 50 per persoon. Iedereen werkt belangeloos mee en alle opbrengsten worden gedoneerd aan het goede doel.

Rob Roos, directeur Theater aan de Schie: “Er is een ramp van ongekende omvang gaande in Turkije en Syrië waarvan de gevolgen voor de bevolking nog jaren merkbaar zullen zijn. Het gaat over miljoenen gezinnen. Er wordt al enorm veel steun gegeven, en dat is geweldig, maar het is zeker nog niet genoeg. In Schiedam wonen en werken veel gezinnen met Turkse en Syrisch roots. We voelen dat wij als Schiedamse organisatie iets extra’s moeten doen en hebben de samenwerking met Turkse organisaties en Rijnmond opgezocht. Als samenleving moet je elkaar nu helpen. En daar waren onze partners in deze het zeer mee eens. Het is belangrijk dat kinderen snel weer naar school kunnen, maar ze hebben geen tassen, schoolboeken, pennen en schriften meer. Met onze steun kunnen kinderen direct worden geholpen, en dat gaan we doen."

Direct doneren, zonder reservering voor het benefiet, kan ook. Op de homepage van Theater aan de Schie staat een doneerbutton om direct dit goede doel te steunen.