Categorieën

Service

Irma Benliyan nieuwe zakelijk leider Stedelijk Museum Schiedam

Irma Benliyan nieuwe zakelijk leider Stedelijk Museum Schiedam
Uit

Irma Benliyan nieuwe zakelijk leider Stedelijk Museum Schiedam

  • Advertorial
  • 08-09-2023
  • Uit
Irma Benliyan nieuwe zakelijk leider Stedelijk Museum Schiedam

Irma Benliyan; foto: Gerrit Schreurs/Stedelijk Museum Schiedam

SCHIEDAM - Stedelijk Museum Schiedam heeft een nieuwe zakelijk leider: Irma Benliyan. Ze volgt Nicole Theeuwes op, die na drieëntwintig jaar Schiedam verlaat om haar loopbaan voort te zetten bij de Pieterskerk in Leiden.

Allround kennis over kunst en musea

​Benliyan (1975) was de afgelopen zeven jaar Hoofd Marketing en Communicatie bij Kunstmuseum Den Haag en is trots bij het Stedelijk Museum Schiedam als Zakelijk Leider te mogen starten. “Dit museum is een ware pionier onder de Nederlandse musea in termen van maatschappelijke betrokkenheid. Stedelijk Museum Schiedam is er voor alle inwoners van deze stad, ook voor diegenen die nog niet gewend zijn om naar een museum te gaan. Ik kijk er enorm naar uit om mijn ervaring in te zetten voor dit museum en daarmee ook voor Schiedam.”

​Anne de Haij, directeur van Het Stedelijk Museum Schiedam, is enthousiast over de komst van Benliyan: "Haar allround kennis over kunst en musea, strategisch denkvermogen en ondernemende houding zijn precies wat we nodig hebben in deze tijd waarin we voor veel forse uitdagingen staan. Daarbij is ze een echte aanpakker, die niet bang is om de handen uit de mouwen te steken."

​Ervaring

​Irma Benliyan groeide op in Amsterdam-West en studeerde Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft en Design aan het Sandberg Instituut. In 1999 werd ze een Rotterdammer. Ze is sinds ruim drie jaar voorzitter van het bestuur van festival Motel Mozaïque in Rotterdam. Eerder werkte ze bij het Literatuurmuseum in Den Haag waar ze o.a. het archief online toegankelijk maakte. Daarvoor heeft ze ruimt tien jaar in de online communicatiewereld gewerkt voor onder meer Unilever, Port of Rotterdam en Gemeente Rotterdam.

 


Stedelijk Museum Schiedam

Hoogstraat 112, Schiedam

Meer over Stedelijk Museum Schiedam →