Categorie├źn

Service

Bevers helpen de buren met hun voedseltuin

Bevers helpen de buren met hun voedseltuin
Onderwijs

Bevers helpen de buren met hun voedseltuin

  • Redactie
  • 11-04-2022
  • Onderwijs
Bevers helpen de buren met hun voedseltuin

Foto's: Bram Lansbergen\Tono-groep


SCHIEDAM – Altijd leuk als je bezoek krijgt dat nieuwsgierig is naar wat je doet, toch? De vrijwilligers die tuinieren voor de Voedselbank bij boerderij Landvreugd keken zaterdag blij op toen de bevers van de Tono-groep zich bij hun 'werk' meldden, om te helpen.

Voor de jongste leden van de scoutinggroep was het natuurlijk vooral een educatief bezoek, maar de vrijwilligers van het Tuinieren voor de Voedselbank konden wel trots laten zien waar zij elke week mee bezig zijn. Zo kregen de meisjes en jongens, tussen de vier en zeven jaar oud, alle planten te zien die al gepoot waren. Ze keken in de kas waar stekplantjes worden opgekweekt en ze waren erg enthousiast over de kippen, waarvan de eieren ook aan de voedselbank worden geleverd.

“Nu ja, hulp is een groot woord”, nuanceert Henk Ravensbergen van het voedselbanktuinieren de inzet van de meisjes en jongens. “Maar ze zijn erg enthousiast en nieuwsgierig naar wat onze vrijwilligers hier elke week aan werk verzetten." Elke dinsdag en donderdag is een groepje vrijwilligers in de weer om op de tuinen naast de historische boerderij Landvreugd aan de Sweelincksingel voedsel te verbouwen. 

“Het seizoen begint weer, en veel mensen vinden het heerlijk om een ochtendje in de week hier aan het werk te zijn, en er dan ook nog een goed doel mee te dienen. We kunnen nog steeds extra hulp gebruiken", aldus Ravensbergen.

De jongste leden van de scoutinggroep, die hun activiteiten uitvoeren vanuit Boederij Landvreugd en dus eigenlijk buren, mochten daarna nog hun eigen plantjes poten. De komende weken kunnen ze die dan zien groeien tot stevige planten.