Categorieën

Service

Bidfood neemt Zegro over

Bidfood neemt Zegro over
Nieuws

Bidfood neemt Zegro over

  • Redactie
  • 09-02-2022
  • Nieuws
Bidfood neemt Zegro over

Foto: Zegro


ROTTERDAM - Horecagroothandel Bidfood neemt college-concurrent Zegro over.

Dat maken beide bedrijven gisteren bekend. Zegro blijft zelfstandig opereren, zo laten zij weten. Bidfood stelt op deze manier haar positie als horecagroothandel in de regio Rotterdam te versterken. De overname moet nog ter beoordeling worden voorgelegd aan de ACM.

Dick Slootweg, bestuursvoorzitter van Bidfood, noemt Zegro een 'mooi en lokaal sterk geworteld bedrijf'. Het is gevestigd in de Spaanse Polder, aan de Schuttevaerweg. "De overname sluit dan ook naadloos aan bij de doelstellingen van Bidfood, die een duidelijke groeiambitie heeft. Zegro is bovendien een organisatie die erg complementair is aan de eigen organisatie."

Algemeen directeur Bülent Sel van Zegro verwacht gezamenlijk op te werken ter versterking van 'onze positie in de regio'.

Zegro is een Rotterdams familiebedrijf, dat al ruim vijftig jaar bestaat. Bidfood Schiedam is al actief in vrijwel de gehele provincie Zuid-Holland en heeft hier een sterke positie binnen een brede groep horeca-, catering en zorg-accounts. "De focus van Zegro op het midden- en hoogsegment binnen de horecamarkt is een mooie aanvulling op het huidige klantportfolio van Bidfood", aldus Matthijs Zorn, vestigingsmanager van Bidfood Schiedam.

De commercieel directeur van Zegro, William Domenech verwacht veel van de schaalgrootte die Bidfood biedt. Daarmee kan het aanbod voor de klanten nog verder worden verbeterd. De twee nieuwe zusterbedrijven stellen dat 'Bidfood en Zegro blijven opereren als zelfstandige bedrijven'. "Daarbij zal er uiteraard gekeken worden welke kansen er liggen als de organisaties krachten bundelen op het gebied van logistiek, digitalisering en assortiment."

Bidfood is een Zuid-Afrikaans bedrijf dat in 2017 Deli XL van Albert Heijn overnam. Belangrijke grondlegger van Deli XL in Nederland was Kok-Ede. Zegro wordt de achttiende vestiging van het bedrijf in Nederland.