Categorie├źn

Service

Bouw warmtestation voor Groenoord van start

Bouw warmtestation voor Groenoord van start
Nieuws

Bouw warmtestation voor Groenoord van start

  • Redactie
  • 17-11-2022
  • Nieuws
Bouw warmtestation voor Groenoord van start

Impressie van het warmtestation door Eneco


SCHIEDAM - Vandaag is de officiële eerste paal geslagen voor het warmtestation voor Groenoord. Dit warmtestation zorgt straks voor een warmtevoorziening via het warmtenet dat Eneco de komende jaren in de wijk Groenoord aanlegt. Naar verwachting is het warmtestation rond de zomer van 2024 gereed.

Manja Thiry, directeur Warmte bij Eneco, wethouder Frans Hamerslag en directeur Emiel Klep van Woonplus gaven samen met kinderen van basisschool de Poldervaart het startsignaal voor het slaan van de officiële eerste heipaal. Daarmee start de bouw van het warmtestation dat gaat bijdragen aan een aardgasvrije toekomst voor Groenoord.

Het warmtestation komt te staan langs de Groenoordstraat en de Prinses Beatrixlaan en bestaat uit een warmteoverdrachtstation en een hulpwarmtestation. Het warmtestation draagt de restwarmte afkomstig van de Leiding over Noord over aan het warmtenet van Groenoord en regelt de temperatuur en druk in het net. In de komende tien jaar wordt het warmtenet gefaseerd aangelegd in Groenoord. De eerste huishoudens kunnen naar verwachting in 2024 al gaan rekenen op comfortabele warmte die hen bereikt via dit warmtestation.