Categorieën

Service

Brons voor Celil Uyar op jeugd-NK judo

Brons voor Celil Uyar op jeugd-NK judo
Sport

Brons voor Celil Uyar op jeugd-NK judo

  • Redactie
  • 12-02-2023
  • Sport
Brons voor Celil Uyar op jeugd-NK judo

JUDO - Celil Uyar pakte gisteren brons op het NK Judo onder achttien jaar. Zijn broer Kayra moest de strijd echter opgeven met een gebroken spaakbeen (in de onderarm).

In Den Haag werd het zo voor de judoka's van Sportinstituut Schiedam een dag 'met ups en downs'. Celil Uyar (-46 kg) won zijn eerste partijen met twee  ippon-overwinningen. In de halve finale verloor hij. In de strijd om het brons die daarop volgde, pakte Uyar de winst en de medaille.

Broer Kayra van Celil Uyar was actief in de klasse tot 55 kilo. Na twee overtuigende zeges ging het mis in de kwartfinale. Onderzoek in het ziekenhuis leerde dat Kayra Uyar een gebroken spaakbeen had opgelopen. "Extra zuur is dat hij nu ook een aantal European Cups mist", aldus Sportinstituut Schiedam.

Sebastian Olsen stond 'goed te judoën' in de klasse -60 kg, maar kwam niet in de buurt van het podium. Hij kwam tot twee keer winst en twee keer verlies. Thimo Wansleeben, net als Celil Uyar uitkomend in de klasse -46 kg, kwam hetzelfde resultaat: twee keer winst en twee keer verlies. Op het resultaat van zijn laatste verloren partij was naar verluidt nogal wat af te dingen.

Devilin Boumans kwam bij de dames -57 kg tot één keer winst en twee keer verlies. Keano Rietdijk wist bij de heren +90 kg helaas geen wedstrijd te winnen. De zevende judoka die Sportinstituut Schiedam had aangemeld, Marie Lynn Luesken, kon door ziekte niet deelnemen bij de dames -70 kg.