Categorieën

Service

Burgemeester Lamers bokst Yets Foundation open

Burgemeester Lamers bokst Yets Foundation open
Nieuws

Burgemeester Lamers bokst Yets Foundation open

  • Redactie/Schiedammer Online
  • 08-10-2022
  • Nieuws
Burgemeester Lamers bokst Yets Foundation open

Burgemeester Cor Lamers, wethouder Dogukan Ergin en John Massaar van Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. voetballen mee (foto door Louise Melchers)

SCHIEDAM - Op vrijdag 7 oktober 2022 kwamen burgemeester Cor Lamers, wethouder Dogukan Ergin en John Massaar van Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. naar de Beatrixlaan in Schiedam voor de sportieve officiële opening bij Yets Foundation en Community.

Yets Foundation houdt zich bezig met jongerenwerk onder meer in opdracht van de gemeente Schiedam. Sinds ongeveer twee jaar is Yets Foundation gevestigd in een schoolgebouw aan de Beatrixlaan 20. In de school zijn er verschillende sportieve en ook andere activiteiten. Zo ontstaat er de Yets Community. 

Een nieuwe activiteit bij Yets is het maken van podcasts, waarvan gisteren de eerste werd opgenomen. Jongeren bij Yets interviewden daarvoor de burgemeester en de wethouder. Daarna volgde een rondje langs de activiteiten die de jongeren bij Yets kunnen doen.

Het werd een sportieve middag met voetbal, basketbal en boksen, waarbij de genodigden zich ook van hun sportieve kant lieten zien. Zo werd er buiten gevoetbald. De burgemeester, keeper in het Nederlands burgemeesterselftal, stond in het doel, als vliegende keep. John Massaar ging voetballend in de aanval. Wethouder Ergin maakte zich op het middenveld verdienstelijk. In de zaal probeerde Ergin de bal in de basket te krijgen. Daarna kreeg het drietal boksles. Toen iedereen zodoende goed opgewarmd was, was het aan de burgemeester de officiële openingshandeling te verrichten door op een boksbal te slaan.