Categorieën

Service

Campagne voor werkende mantelzorgers

Campagne voor werkende mantelzorgers
Gezond

Campagne voor werkende mantelzorgers

  • Advertorial
  • 16-11-2023
  • Gezond
Campagne voor werkende mantelzorgers

Op de informatiemarkt van Minters Mantelzorg waren vorige week vrijdag allerlei organisaties in de Vlaardingse Stadsgehoorzaal vertegenwoordigd; foto: Minters

VLAARDINGEN - Steeds meer Schiedammers verlenen mantelzorg en daarmee stijgt ook het aantal werkende mantelzorgers. Daarom lanceerde Minters Mantelzorg vorige week een speciale campagne om werkgevers en werknemers te stimuleren het gesprek aan te gaan. Op 29 november is er een webinar voor werkende mantelzorgers.

Op de informatiemarkt van Minters Mantelzorg waren vorige week vrijdag allerlei organisaties in de Vlaardingse Stadsgehoorzaal vertegenwoordigd zodat inwoners uit Maassluis, Vlaardingen en Schiedam een compleet beeld konden krijgen van het zorgen voor een naaste, mogelijke hulpvragen en de organisaties waar je in zo’n situatie op kan rekenen. Met twee inspiratiesessies voor werkgevers en werknemers werd ook de campagne ‘Mantelzorg is hier’ afgetrapt.

Met de campagne zet Minters Mantelzorg zich in om een beweging te creëeren binnen organisaties in de MVS-steden. Het doel: mantelzorg en werk bespreekbaar maken. Werkende mantelzorgers kunnen op 29 november om acht uur deelnemen aan een interactief webinar. Tijdens deze online bijeenkomst geven Kim Dirkse en Machteld Louwaard van Stichting Werk & Mantelzorg o.a. informatie over wettelijke regelingen en het volhouden van de combinatie werk, privé en mantelzorg. Ook is er gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen.

Werkende mantelzorgers kunnen zich aanmelden voor het webinar via het evenement op I: www.mintersmantelzorg.nl. Geïnteresseerde werkgevers vinden meer informatie over de campagne op I: www.mintersmantelzorg.nl/werk.

Minters Mantelzorg bedankt al haar partners voor hun bijdrage aan weer een geslaagde informatiemarkt voor de inwoners van Maassluis, Vlaardingen en Schiedam.

Minters

Burgemeester Van Lierplein 51, Vlaardingen

Meer over Minters →