Categorieën

Service

Cemil Kahramanoğlu benoemd tot wethouder

Cemil Kahramanoğlu benoemd tot wethouder
Politiek

Cemil Kahramanoğlu benoemd tot wethouder

  • Redactie
  • 13-12-2023
  • Politiek
Cemil Kahramanoğlu benoemd tot wethouder

Beeld: gemeente Schiedam


SCHIEDAM - Cemil Kahramanoğlu is sinds gisteravond wethouder in Schiedam. Hij legde tijdens de raadsvergadering de eed af in handen van burgemeester Jules Bijl. 

Kahramanoğlu is de opvolger van Doğukan Ergin, namens Denk. Ergin is sinds gisteren dus wethouder af, en sinds vorige week lid is van de Tweede Kamer. 

Kahramanoğlu kreeg steun van een kleine meerderheid in de raad. Negentien leden van de raad steunden zijn benoeming in een anonieme stemming. Dat betekent dat vijftien raadsleden zijn wethouderschap niet steunen.

De nieuwe wethouder legde de volgende belofte af: “Ik verklaar dat ik om tot wethouder benoemd te worden, rechtstreeks of minnelijk, onder welke naam of welk voorwendsel ook, enige gift of gunst heb gegeven of beloofd.

Ik verklaar en beloof dat ik om iets in dit ambt te doen of te laten, rechtstreeks noch minnelijk, enig geschenk, enige belofte heb aangenomen of zal aannemen. Ik beloof dat ik getrouw zal zijn aan de grondwet, dat ik de wetten zal nakomen en dat ik de plichten als wethouder naar eer en geweten zal vervullen.”

De Kahramanoğlu was tot gisteren fractievoorzitter van Denk in de Schiedamse gemeenteraad. Zijn portefeuille beslaat de onderwerpen buitenruimte & recreatie, onderwijs, samenleven, Nationaal Programma Nieuwland en Oost en Jeugdbeleid.