Categorieën

Service

College blikt terug op het jaar

College blikt terug op het jaar
Politiek

College blikt terug op het jaar

  • Redactie
  • 30-06-2023
  • Politiek
College blikt terug op het jaar

Burgemeester Jules Bijl en zijn collega's blikken terug op het afgelopen jaar; foto: gemeente Schiedam


SCHIEDAM - Vandaag is het precies één jaar geleden dat het Schiedamse college van start ging. De burgemeester en diverse wethouders blikken terug op het jaar en kijken vooruit naar de plannen die er nog liggen.

Burgemeester Jules Bijl is nog maar net aangesloten, maar merkt op: “Het is een leuk college, met actieve mensen en er zijn veel projecten in de stad. Schiedam is een fijne gemeente om mee en voor te werken.”

Petra Zwang heeft het over armoedebestrijding. “We gaan het eenvoudiger maken voor de mensen die het moeilijk hebben. Alle regelingen op één plek, in begrijpelijke taal en we gaan maar één keer per jaar inkomens toetsen zodat mensen niet iedere keer hoeven aan te tonen dat u geen geld heeft.”

Anouschka Biekman heeft het vooral over diversiteit en merkt dat er op dit gebied zeker nog wel winst te behalen valt in de stad. “Schiedam is een stad vol verhalen. We staan niet alleen stil bij het verleden, maar hebben juist oog voor de toekomst. Want Schiedam wordt steeds kleurrijker. Maar op het gebied van inclusie en diversiteit valt er nog een wereld te winnen. Daarom ben ik samen met wethouder Ergin bezig met de eerste Schiedamse inclusieagenda. Een plan zodat het voor elke Schiedammer hier veilig, mooi en goed vertoeven wordt.”

Doğukan Ergin sluit zich daar bij aan. “We gaan stevig aan de slag om racisme en discriminatie daadwerkelijk bij de kern aan te pakken. Zodat iedereen die in Schiedam woont ook daadwerkelijk gelijk kan zijn. Het is een mooie stad om in te wonen, maar ook een stad met veel rommel en troep op straat. Dat moet anders! Daarom hebben wij een aanvalsplan gelanceerd waarin we veel meer gaan doen om Schiedam schoon te houden. Dat kunnen we alleen samen met de inwoners doen.”

Frans Hamerslag richt zich op verduurzaming en vertelt Schiedammers dat ook hieraan is en wordt gewerkt door de gemeente. “Het afgelopen jaar zijn we ongelooflijk hard bezig geweest met verduurzaming van de stad. We hebben bijna vijfhonderd woningen verduurzaamd met kleine energiebesparende maatregelen. Het komende jaar gaan we verder met verduurzaming door uitbreiding van biodiversiteit en de actienota Dierenwelzijn komt eraan waarbij we de stad geschikt maken voor wonen voor mensen en dieren.”