Categorieën

Service

Controle op rijden met telefoon in hand

Controle op rijden met telefoon in hand
Nieuws

Controle op rijden met telefoon in hand

  • Redactie/Flashphoto
  • 13-04-2024
  • Nieuws
Controle op rijden met telefoon in hand

Foto's: Flashphoto


SCHIEDAM - De politie heeft vanmiddag op de A4 vlak na de Ketheltunnel een controle gehouden voor het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het rijden. Met geavanceerde apparatuur die opgesteld stond op de Woudweg boven de snelweg, werden de auto’s komend vanuit de tunnel gecontroleerd. Het systeem herkent automatisch als bestuurders met hun handen aan hun mobiel zitten.

Een agent die in een busje uit het zicht op de Woudweg stond, kreeg vanuit de camera een signaal op zijn scherm en controleerde daarna de haarscherpe foto. Aan hem de taak de foto met daarop de bestuurder met telefoon in de hand goed te keuren. Is dat het geval, dan wordt de foto opgeslagen. Op een later tijdstip worden de foto’s nogmaals door twee personen gekeurd. Als deze ook akkoord gaan, volgt de bekeuring op kenteken. De bekeuring bedraagt ruim vierhonderd euro.

De agent die vanmiddag aan het werk was liet weten dat het opstellen van de apparatuur veel tijd in beslag neemt. Deze controles duren daarom vaak lang. Dat brengt het risico met zich mee dat de controle al ruim bekend is onder weggebruikers als deze nog loopt; desondanks vallen er nog vele 'hands-on-bellers' door de mand.