Categorie├źn

Service

De Bibliotheek Schiedam betrekt ruimte in Kansenfabriek

De Bibliotheek Schiedam betrekt ruimte in Kansenfabriek
Onderwijs

De Bibliotheek Schiedam betrekt ruimte in Kansenfabriek

  • Advertorial
  • 12-09-2022
  • Onderwijs
De Bibliotheek Schiedam betrekt ruimte in Kansenfabriek

Bij de Kansenfabriek zijn ze goed in het houden van feestjes, zo leerde de opening van het Steunpunt Inburgering in juni


SCHIEDAM – Op woensdag 21 september opent wethouder Petra Zwang om half twee een nieuwe locatie van de Bibliotheek Schiedam in de Kansenfabriek, aan de Meesterstraat 40 naast de Wereldschool. De officiële opening zal vooral een feestje worden voor omwonenden en iedereen die al gebruik maakt van het aanbod in het pand.

We beginnen de middag met koffie en thee voor de ouders en wat limonade voor de kinderen. Naast de officiële handeling, zal Goochelaar Oliver Quist een show verzorgen voor de kinderen van Nieuwland. Aan het eind van de middag komt de ijskar van Wilco voorrijden en is het smullen geblazen. Alle aanwezige buurtkinderen gaan naar huis met een cadeautje.

De Kansenfabriek is een plek in Nieuwland waar mensen kansen krijgen om zich te ontwikkelen. In het gebouw van de Kansenfabriek hebben verschillende initiatieven die zich richten op taalverwerving en basisvaardigheden een plek gekregen. Het aanbod van de bibliotheek sluit hierop goed aan. Voorlopig zal de bibliotheeklocatie open zijn op maandag en woensdag van twaalf tot vijf uur. 

De boekencollectie in de Kansenfabriek is in eerste instantie bedoeld voor de jeugd van nul tot twaalf jaar én hun ouders. De bibliotheek zal op termijn activiteiten gaan organiseren in de Kansenfabriek, die deel uitmaken van de gemeentelijke gezinsaanpak. 


Bibliotheek Schiedam

Lange Haven 145, Schiedam

Meer over Bibliotheek Schiedam →