Categorieën

Service

De deurwaarder wint

De deurwaarder wint
Nieuws

De deurwaarder wint

  • Han van der Horst
  • 13-11-2022
  • Nieuws
De deurwaarder wint

COLUMN - De politie zet haar jacht op daklozen in Schiedam voort. Schiedam24 berichtte dat een aantal 'wildslapers' op heterdaad was betrapt en bekeurd. Nieuwe term, dat wildslapers! Hieronder worden verstaan daklozen die nu de herfst toch doorbreekt, hun toevlucht zoeken tot portieken en galerijen. Geen wonder. Het kan dezer dagen´s nachts best koud worden.

Het is voorstelbaar dat je een unheimisch gevoel krijgt als je ´s avonds laat thuis komt en je moet over een slapende zwerver stappen om je huisdeur te bereiken. Ik kan er dan ook inkomen dat ordebewaarders daklozen manen niet bij mensen direct voor de deur te gaan liggen. Maar meteen het bonnenboekje trekken om arme sloebers te bekeuren die toch geen cent te makken hebben; daar vervolgens op de sociale media trots melding van maken; dan ook nog de hashtag #deaanhouderwint gebruiken teneinde je triomf te vieren, dat getuigt van een nare mentaliteit. Alsof daklozen voor hun lol in een portiek gaan liggen. Alsof ze dat doen om te zieken. Alsof ze net zo goed een kamer hadden kunnen boeken bij Van der Valk.

Daarom is dat 'wildslapers' ook zo walgelijk en misplaatst. Daarmee plaats je de aldus aangeduide burgers in de categorie van 'wildplassers' die het openbaar terrein bevuilen. 

Het lijkt wel of de politie lol heeft in het opjagen van vermoeide en berooide daklozen. De aanhouder wint. Yeah right!

Aan de basis verdien je bij de politie geen topsalaris. De agenten zullen er net als het verplegend personeel nog van op kijken hoe groot de hap is die de energiekosten uit hun vrije bestedingsruimte nemen, ook met de ondersteuningsmaatregelen door de overheid. De aanhouder wint? De deurwaarder wint. Daardoor is een deel van de door de politie zo ferm bekeurde daklozen ook op straat terechtgekomen. 

De deurwaarder wint. Houd daar rekening mee voor je een gesjochten en uitgekotst medemens met je bonnenboekje nog dieper de shit in duwt, o helden en heldinnen van deze tijd.