Categorie├źn

Service

De Nieuwe Passage viert groot verjaardagsfeest

De Nieuwe Passage viert groot verjaardagsfeest
Nieuws

De Nieuwe Passage viert groot verjaardagsfeest

  • Advertorial
  • 25-08-2022
  • Nieuws
De Nieuwe Passage viert groot verjaardagsfeest

Een dergelijke lange historie is een feestje waard; foto: Privé


SCHIEDAM - Zaterdag 3 september vieren de winkeliers van de Passage Schiedam groot feest. Vanaf elf uur tot en met vier uur zijn er allerlei gratis activiteiten voor jong en oud om het 25-jarig jubileum van de Nieuwe Passage te vieren. Er is een feestelijk ontbijt, een Meet & Greet met Alice en hét Konijn, een fotowall, suikerspinnen & popcorn, een muziekbingo en live muziek van artiesten uit The Voice.

De Passage werd ontworpen door architect Pieter Sanders en begon in 1932 als een overdekte winkelgalerij tussen de Broersvest en het Broersveld. De bekende persfotograaf Adriaan Maltha opende als één van de eerste een fotozaak in de Passage. De oorspronkelijke Passage was 37 meter lang en zeven meter breed. In 1995 is de Passage aan de kant van het Broersveld uitgebreid met de Nieuwe Passage. De oorspronkelijke gevel aan de Broersvest bestaat nog en ook de oude passage is in ere hersteld.

Een dergelijke lange historie is een feestje waard! Om het 25-jarig jubileum van de Nieuwe Passage en de negentigste verjaardag van de Passage te vieren zijn er op zaterdag 3 september gratis feestelijke activiteiten voor bezoekers van het winkelgebied. Alle entrees zijn versierd en bezoekers worden welkom geheten door gastvrije hostessen. De eerste bezoekers kunnen in de vroege uurtjes genieten van een gratis ontbijt. Maar ook voor de andere bezoekers zijn er allerlei lekkernijen; heerlijke petitfours met een bijpassend drankje en suikerspinnen en popcorn voor de kinderen. Winkelen doe je die dag in stijl, want bij binnenkomst ontvangen bezoekers uiteraard een feesthoedje en fijne (verjaardag)wensen.

Wie jarig is trakteert! Tijdens de Meet & Greet met Alice en hét Konijn krijgen de kinderen een fijne verrassing. Ook is er een ballonnenkunstenaar en een schminkstand. Voor de echte muziekkenner is er een te gekke muziekbingo. De dag wordt om vier uur uur spetterend afgesloten met een optreden van The Voice artiesten Dolce Beringer, Merle van Beuvering én Menno Aben. Dat belooft een swingend uiteinde te worden.